Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών για τη Λάρκο, το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, με επιστολή του εκφράζει την έντονη αντίθεση του στο σχέδιο της κυβέρνησης και καλεί τον κόσμο να δώσει το δυναμικό παρών του, στο αυριανό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα.
Εργατικό Κέντρο Ευβοίας
Εργατικό Κέντρο Ευβοίας

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε πραγµατοποιήθηκε χθες (26/08/2013) σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονοµικών όπου παραβρέθηκαν και οι εκπρόσωποι των εργαζοµένων (ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΠΟΕΜ) για τη ΛΑΡΚΟ.

Στο Υπουργείο µας ανακοίνωσαν τα εξής:

«Λάρυμνα-Αι Γιάννης: Πρέπει να επιστρέψουν οι άδειες στο ελληνικό Δηµόσιο. Θα γίνει ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (µε Λάρυµνα - Άη-Γιάννη),

«ΛΑΡΚΟ 3». Η ΛΑΡΚΟ 3 µπαίνει προς αποκρατικοποίηση, η σηµερινή ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραµείνει σε λειτουργία. Ταυτόχρονα η σηµερινή ΛΑΡΚΟ θα ξεκινήσει την πώληση των υπόλοιπων μεταλλευμάτων. Πιθανότατα αυτός που θα αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ 3 θα πάρει και τα μεταλλεία. Η προσπάΘεια της Κυβέρνησης είναι να πάρει ένας επενδυτής και τα δύο (ΛΑΡΚΟ 3 µε Λάρυµνα και Άη-Γιάννη µαζί µε τα μεταλλεύματα και την έδρα).

Θα γίνει προσπάθεια να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κανένας επενδυτης δεν θέλει μόνο το εργοστάσιο. Θέλει την ΛΑΡΚΟ ενιαία. Θα δικαιούται αυτός που θα αγοράσει τη ΛΑΡΚΟ 3 να υπερκαλύψει την ανώτατη προσφορά για τα μεταλλεύματα. Δηλαδή αν υπάρχει άλλος πλειοδότης στον διαγωνισµό των μεταλλευμάτων θα δικαιούται αυτός που είναι πλειοδότης στον διαγωνισµό της ΛΑΡΚΟ 3, να πλειοδοτήσει και στο διαγωνισµό των μεταλλευμάτων, για να πάρει τη ΛΑΡΚΟ ενιαία.

Προσπάθεια θα γίνει να µεταφερθεί το προσωπικό στη ΛΑΡΚΟ 3, ως έχει (όλο το προσωπικό και το μόνιμο και το εργολαβικό).

Αν χρειαστεί η ΛΑΡΚΟ 2 έχει τη δυνατότητα να αποζηµιώσει το προσωπικό. Την 31η Αυγούστου θα κατατεθεί η συγκεκριµένη πρόταση.

Ως την 31η Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν εξαρτώνται από την ελληνική Κυβέρνηση, αλλά εξαρτώνται από την…ΤΡΟΙΚΑ…».

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι, μετά τα παραπάνω:

  1. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά το σχέδιο της Ε. Ε. της Τρόικας- της κυβένρησης και του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο κλείνει την εταιρεία και φέρνει τους εργαζόμενους σε απόγνωση, όπως και τις τοπικές κοινωνίες σε μαρασμό!!
  2. Η Στερεά Ελλάδα δεν αντέχει άλλη ανεργία! Η ΛΑΡΚΟ δεν πωλείται! Η Ελλάδα δεν πωλείται!
  3. Όχι στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας!! Όλοι στην 24ωρη αυριανή Πανλαρκική Απεργία- Όλοι στο συλλαλητήριο.

Πρόγραμμα Αναχώρησης των λεωφορείων για αύριο 28 Αυγούστου :

Πρώτο λεωφορείο : 10:00 : Πολιτικά - Καστέλλα
Δεύτερο λεωφορείο: 10:00 : Βερτούρα - Κοντοδεσπότη - Ψαχνά
Τρίτο λεωφορείο: 10:00: Άγιος Αθανάσιος-Μακρυκάπα- Αττάλη- Τριάδα-Ψαχνά
Τέταρτο λεωφορείο: 11:00 Από περιοχή Βούρκου Χαλκίδας

Τόπος συνάντησης στην Αθήνα πλατεία Κλαυθμώνος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Tags:
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας