Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, με αφορμή το χθεσινό πόρισμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για τη διαχείση του Ταμείου Μολυβιάτη.
Κώστας Μαρκόπουλος
Κώστας Μαρκόπουλος

Προς: κ. Κλέαρχο Περγαντά Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη

Το χθεσινό πόρισμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για τη διαχείριση του Ταμείου Μολυβιάτη, αναδεικνύει την απόλυτη αδιαφορία των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Η σημερινή κυβέρνηση έλαβε απόφαση, μετά από πιέσεις βουλευτών, να διανείμει τα μισά από τα εναπομείναντα χρήματα, δηλαδή συνολικά 47.5 εκ. ευρώ από τα 92.5. Από αυτά 7 εκ. θα έρθουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα γίνουν έργα μετά από προτάσεις των δήμων και έγκριση δικής σας επιτροπής.

Προφανώς, είναι γνωστό σε εσάς ότι με ΦΕΚ του 2007 έχουν πλήρως διευκρινιστεί οι πυρόπληκτες περιοχές. Τότε ίσχυε ακόμα το Σχέδιο Καποδίστριας. Έτσι ορίστηκαν πυρόπληκτες περιοχές για την Εύβοια οι εξής: 3

4 δήμοι (Στυραίων, Αμαρυνθίων, Κονιστρών, Ταμυναίων)
1 κοινότητα (Λιχάδας)
8 δημοτικά διαμερίσματα (Θεολόγου, Μίστρου, Πούρνου από τον δήμο Διφυών – Μαρμαρίου, Στουπαίων από τον δήμο Μαρμαρίου - Ωρολογίου, Αγ. Γεωργίου από τον δήμο Αυλώνος – Καλοχωρίου-Παντειχίου από τον δήμο Αυλίδας και τέλος η Περιοχή Γέροντα του δήμου Ερέτριας)

Για τη Βοιωτία και την Φθιώτιδα από 2 δημοτικά διαμερίσματα μόνο.

Όπως προκύπτει, αναλογικά αναμένουμε να έρθουν στην Εύβοια τα 6 από τα 7 εκ. ευρώ, τουλάχιστον.

Δυστυχώς, το Υπ. Οικονομικών δεν έχει κάνει αυστηρές συστάσεις ώστε να διασφαλιστεί η κατεύθυνση των χρημάτων στους πραγματικούς δικαιούχους. Συγχρόνως ο Καλλικράτης διεύρυνε τα όρια των δήμων και αυτό μπορεί να «οδηγήσει» τα χρήματα… αλλού.

Είναι αναγκαίο, απαραίτητο, νόμιμο και ηθικό να στηριχθούν με έργα υποδομής, χωριά και πόλεις που επλήγησαν. Είναι εξάλλου και η επιθυμία και ο σκοπός όσων ιδιωτών συνέβαλαν στο Ταμείο Μολυβιάτη.

Επειδή η τελική υπογραφή είναι δική σας, σας καλώ να διορθώσετε την αβλεψία του Υπ. Οικονομικών και να επιβλέψετε την διαδικασία.

Με εκτίμηση

Κώστας Μαρκόπουλος
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας