Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, παραθέτει τις απαντήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφορικά με τη μόλυνση που συντελείται στα Ναυπηγεία Χαλκίδας.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Σε απάντηση όσων έσπευσαν άκριτα να υιοθετήσουν τις ανακοινώσεις της εταιρείας «Ναυπηγεία Χαλκίδας Επισκευαστική Ναυτιλιακή Α.Ε.» που έχουν ως στόχο να κουκουλώσουν την περιβαλλοντική κόλαση που επικρατεί τουλάχιστον από το 2011 στα Ναυπηγεία Χαλκίδας, επισυνάπτω τις απαντήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας στη σχετική ερώτησή μου.

Το ΥΠΕΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά με την αρ. 2271/ 5-8-2013 απάντησή του:

«Στις 30-5-2011, πραγματοποιήθηκε μερικός έλεγχος στα «Ναυπηγεία Χαλκίδας Επισκευαστική Ναυτιλιακή Α.Ε.», που βρίσκεται στο Μικρό Βαθύ Χαλκίδος, από επιθεωρητές περιβάλλοντος του Τομέα Ν. Ελλάδας, για τον έλεγχο τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων και της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα δεν διαχειρίζεται σύννομα το χρησιμοποιημένο υλικό αμμοβολής και ότι δεν διαθέτει αυλάκι αποστράγγισης ομβρίων στο χώρο αποθήκευσης της πρώτης ύλης για την αμμοβολή, κατά παράβαση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με την νομοθεσία λειτουργίας της, [άρθρο 9 του Ν.2947/2001 «Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος» (ΦΕΚ 228/Α/2001)] θα προχωρήσει σε σύνταξη Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης και Εισήγησης Προστίμου στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις».

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει χαρακτηριστικά με την αρ. 14550/14799/5-8-2013 απάντησή της:

«Με την αριθμ. 62876/6919/11-12-2011 απόφαση της Υπηρεσίας μας, έχει εγκριθεί η εκτέλεση εργασιών εξυγίανσης/αποκατάστασης ρυπασμένων χώρων από πετρελαιοειδή κατάλοιπα και απόβλητα από συσκευασίες χρωμάτων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Α.Ε., με υπόχρεη εκτέλεσης των εργασιών την εν λόγω εταιρεία. Προσεχώς θα ελεγχθεί κατά πόσον έχουν εκτελεστεί και αποπερατώθηκαν οι ως άνω εργασίες.».
Βέβαια οι απαντήσεις δείχνουν και την «ετοιμότητα» στη λειτουργία των ελεγκτικών υπηρεσιών. Για παράβαση που διαπιστώνεται από τις αρχές του 2011 ετοιμάζεται να επιβάλλει πρόστιμο τέλος του 2013!!!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας