Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ ανακοινώνει τη συμμετοχή της στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλόνικης στις 7 Σεπτεμβρίου.
Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στη ΔΕΘ
Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στη ΔΕΘ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η φετινή ΔΕΘ είναι η μεγάλη πρόκληση για τη συνάντηση των γενεών των αγώνων, των διεκδικήσεων και των δικαιωμάτων, με τη γενιά της κρίσης.

Η μεγάλη πρόκληση για την αποφασιστική ανάπτυξη, ενός ευρύτερου, λαϊκού
κινήματος, αποτελεσματικής απόκρουσης και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.

Η μεγάλη πρόκληση, είναι τώρα, για να αποκτήσουν οι αγώνες μας νέα προοπτι-
κή και νέα δυναμική, να διευρυνθούν, να βγουν από την άμυνα, να ξεπεράσουν
τα όποια εμπόδια -οργανωτικά ή άλλα- ν’ αποκτήσουν νέο περιεχόμενο και να
οδηγήσουν στη νίκη.

Η μνημονιακή Συγκυβέρνηση έχει πάρει θέση. Έχει πλήρως ταυτιστεί με τις απαιτήσεις του Κεφαλαίου και των Τραπεζιτών. Βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών.

Συνεχίζει και κλιμακώνει την ανηλεή επίθεση εναντίον σου! Ενάντια στα δικαιώ-
ματά σου, τα εργατικά, τα κοινωνικά και τα συλλογικά.

Οδηγεί από αδιέξοδο σε αδιέξοδο την Οικονομία και σε απόγνωση τη συντριπτική
πλειονότητα της Κοινωνίας!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η πολιτική της ύφεσης και της ολικής αποδόμησης κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος.

Βρίσκεται σε ανοικτή και πλήρη, διαρκή ρήξη με την Κοινωνία και τις ανάγκες των απλών ανθρώπων. Οδηγεί την Οικονομία στην ύφεση, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο, λεηλατεί τα εισοδήματά μας, καρατομεί τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, υποβαθμίζει όλο και περισσότερο την υγειονομική μας περίθαλψη, καταστρέφει κάθε έννοια Κοινωνικού Κράτους, διαλύει την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, αποδομεί την Αυτοδιοίκηση, ξεπουλά Δημόσιες Επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, δημοσίου συμφέροντος και κοινωνικού χαρακτήρα, προς όφελος των λίγων, των ισχυρών, των κερδοσκόπων και των δανειστών.

Με πρόσχημα τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος - τα ελλείμματα και το χρέος που εκείνοι δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν σε στέλνουν κι εσένα στην ανεργία!

Τρόικα και Κυβέρνηση δεν θα σταματήσουν αν δεν φτάσει συνολικός u945 αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα (πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων και ένστολων) στις 450.000! Τόσους, λέει η Τρόικα, χρειάζονται! Και η Κυβέρνηση, απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει με μανία στην εφαρμογή αυτής της ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων. «Χθες» ξεκίνησαν με την εφεδρεία και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Πέρασαν στους ΔΕ Αορίστου Χρόνου. Χρησιμοποίησαν τη διαδικασία «αξιολόγησης» των Υπηρεσιών για να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις. Δεν δίστασαν να μας δείξουν την πόρτα
της εξόδου ακόμα και με αντισυνταγματικές πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. «Σήμερα» καταργούν ολόκληρους Οργανισμούς ή υπηρεσίες για να πετύχουν τους στόχους των απολύσεων.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν πετύχουν τους στόχους τους.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ιδιωτών μεγαλοεπιχειρηματιών, για μεταφορά αρμοδιοτήτων του Δημοσίου Τομέα στην ιδιωτική οικονομία, προς όφελος των λίγων και ισχυρών.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Από τον Οκτώβριο προωθείται νέο πακέτο σκληρότερων μέτρων:

• Επιβολή σε καθεστώς κινητικότητας επιπλέον 15.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2014 πέραν των 25.000 φέτος- μέσω της κατάργησης εκατοντάδων Φορέων του Δημοσίου.

• Νέα συρρίκνωση κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, ειδικά στα «προβληματικά» Ταμεία. Ταμεία που οι ίδιοι κατάντησαν «προβληματικά», μέσα από την χρόνια υφαρπαγή των χρημάτων τους, την παράνομη χρησιμοποίηση των αποθεματικών στο Χρηματιστήριο, το «κούρεμα» των Ομολόγων.

• Περαιτέρω μείωση των κατώτατων αποδοχών των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, από τα 586,08 ευρώ στα 495 ευρώ. Ύστερα από αυτό, κανένας πλέον δεν μπορεί να πιστεύει ότι ο κατώτατος μισθός στο Δημόσιο θα μείνει στα 780 ευρώ.

• Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, ώστε να «εξυπηρετηθούν» οι μεγάλες επιχειρήσεις και να μπορούν να προσλαμβάνουν ευκολότερα εποχικούς χαμηλόμισθους και ωρομίσθιους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Υπάρχει κι άλλος δρόμος!

Αυτή η πολιτική -η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μεγάλης αύξησης του κόστους ζωής, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της “ακύρωσης” των Κοινωνικών Αγαθών, της εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, που επιβάλλεται από την Τρόικα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από τη μνημονιακή Συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί.

Στις 7 του Σεπτέμβρη, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις της χώρας:

• Καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως κοινωνική χρεοκοπία.

• Διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική των χιλιάδων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, της “απόσυρσης” του Κράτους από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται θεμελιώδη για τους πολίτες Δημόσια Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων, της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους - της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

• Καταγγέλλουμε την πολιτική των εκατοντάδων χιλιάδων “λουκέτων”, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του 1,5 εκατ. ανέργων και των 3,5 εκατ. πολιτών που ήδη ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Στις 7 του Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, από κοινού με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους, διαδηλώνουμε - αγωνιζόμαστε - διεκδικούμε:

• Να ανατραπεί η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.

• Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις στο Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

• Να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων.

• Να σταματήσει η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και οι διατάξεις του Εργατικού Δικαίου που ξηλώνονται καθημερινά.

• Να ακυρωθεί η άθλια πολιτική της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών - της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

• Να σταματήσει το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας και της δημόσιας περιουσίας.

• Να παταχθεί η ακρίβεια και τα ΚΑΡΤΕΛ – οι αθέμιτες μονοπωλιακές συναλλαγές.

• Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας.

• Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας.

• Να σταματήσει, επιτέλους, η φορολογική λαίλαπα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη.

• Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.
Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

13/12/2018
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ...
Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

11/12/2018
Δεν έχετε βρει τι δώρα θα κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Μην σας απασχολεί τα βρήκαμε εμείς για εσάς....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας