Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του το Συνδικάτο εργαζομένων φαρμάκου-καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Βοιωτίας-Ευβοίας και περιοχής Αυλώνα, καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση για πάνω από ένα 24ωρο της γραμματέας του συνδικάτου.
Συνδικάτο εργαζομένων φαρμάκου-καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Βοιωτίας-Ευβοίας και περιοχής Αυλώνα
Συνδικάτο εργαζομένων φαρμάκου-καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Βοιωτίας-Ευβοίας και περιοχής Αυλώνα

Το συνδικάτο μας καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση για πάνω από ένα 24ωρο, της συναδέλφου – γραμματέα του συνδικάτου – για.….. χρέη προς το δημόσιο!!! Άμεσα κινητοποιήθηκαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας που μεταβήκανε στην περιοχή μαζί με δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την ώρα της σύλληψης η τηλεόραση μέσα στο αστυνομικό τμήμα έδειχνε τα χρέη που χαρίζουνε στον όμιλο Βαρδινογιάννη!!!

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός συνέβη την Τετάρτη 28 Αυγούστου, όταν η συνάδελφος – εργάτρια σε φαρμακοβιομηχανία – πήγε στο Α.Τ. της Χαλκίδας για να βγάλει νέα ταυτότητα, αφού της είχε κλαπεί λίγες μέρες πριν μαζί με άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Εκεί τη συνέλαβαν, για χρέος προς το ΤΕΒΕ του… 1996, όταν για ένα χρόνο ήταν «ελεύθερη επαγγελματίας»!!!

Για μια χούφτα ευρώ, συνέλαβαν και κράτησαν τη συνάδελφο, εργάτρια, μέλος του ταξικού εργατικού κινήματος, που δίνει καθημερινά τον αγώνα για το μεροκάματο και τα εργατικά δικαιώματα μέσα από το συνδικάτο μας.

Αυτή είναι η πολιτική που ξεζουμίζει τους εργάτες, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και αγρότες, τους συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες, για να δίνει όλο και περισσότερες «διευκολύνσεις» και προνόμια σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες. Σε αυτά τα πλαίσια «στύβουν» κυριολεκτικά το λαό, με μειώσεις μισθών, φόρους, χαράτσια, περικοπές σε κάθε είδους κοινωνική παροχή, τον οδηγούν ακόμα και στη φυλακή για μικροποσά ενώ ταυτόχρονα ελαφραίνουν τους κεφαλαιοκράτες με μειώσεις φορολογίας, ασφαλιστικών εισφορών, τους χαρίζουν χρέη.

Στα άμεσα σχέδιά τους έχουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Πολλοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης επειδή δεν θα έχουν να πληρώσουν. Την ίδια στιγμή θα αυξάνονται τα προνόμια και οι «διευκολύνσεις» για την πλουτοκρατία ώστε να ανοίγει ο δρόμος της κερδοφορίας.

Μπροστά σε αυτή τη βάρβαρη και τρομοκρατική πολιτική, οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου, τα λαϊκά στρώματα, ένα μόνο δρόμο έχουν: οργάνωση και συντονισμός, πάλη μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα και τις επιτροπές τους, απέναντι στην πολιτική βιομηχάνων – τραπεζιτών – εφοπλιστών, κυβέρνησης, ΕΕ, ΤΡΟΙΚΑΣ.

Κανένας μόνος του απέναντι στη βαρβαρότητα της πλουτοκρατίας και
των πολιτικών της, που την υπηρετούν!

Απαιτείται εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να μην περάσει κατάσχεση ή πλειστηριασμός σε λαϊκό σπίτι.

Απαιτείται να διώξουμε μακριά τις αυταπάτες ότι τα πράγματα θα φτιάξουν με μια αλλαγή κυβέρνησης. Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους προβάλλουν τέτοιες «εύκολες» λύσεις.

Να βάλουμε γερά θεμέλια και να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας απέναντι στην πλουτοκρατία, γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματική διέξοδος προς όφελος του λαού!
Δημοφιλή σήμερα

Απαγόρευση καύσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας

Απαγόρευση καύσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας

29/03/2017
Σε απαγόρευση καύσης προχωρά από την 1η Απριλίου μέχρι την 31 Οκτωβρίου, σε όλο το νομό Ευβοίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας....
Εκδρομή στην ορθόδοξη Σερβία

Εκδρομή στην ορθόδοξη Σερβία

28/03/2017
Το Τουριστικό Γραφείο ΑΡΕΘΟΥΣΑ TOURS που εδρεύει στη Χαλκίδα, διοργανώνει ένα ξεχωριστό προσκυνηματικό ταξίδι 4 ημερών στα ορθόδοξα μοναστήρια της Σερβίας....
Να ενδυναμώσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση

Να ενδυναμώσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση

29/03/2017
Στην εορταστική εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου του Αλιβερίου βρέθηκε την Κυριακή 26/3 ο Κ. Μαρκόπουλος....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας