Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τα δάση και η δημόσια περιουσία σε κίνδυνο. Απαραίτητη η κινητοποίηση όλης της κοινωνίας για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του μέλλοντος της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ν. Χουντή για τη μέχρι σήμερα απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης για τη προστασία των δασών και τη πρόληψη πυρκαγιών είναι παντελώς απογοητευτικά. Μέχρι σήμερα έχουν ζητηθεί πληρωμές 139.000 Ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια ύψους 69,6 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 0,2%!

Πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσης ότι τα διαθέσιμα κονδύλια του περίφημου ταμείου Μολυβιάτη (που δημιουργήθηκε με εισφορές των κοινωνικών εταίρων, της κοινωνίας των πολιτών και ομογενών) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 όχι μόνο δεν έχουν κατευθυνθεί για αυτό το σκοπό αλλά λείπουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια.

Πριν από λίγες μέρες στους ψηφισθέντες νόμους για την αυθαίρετη δόμηση και τη τουριστική «ανάπτυξη» τα δάση και η προστασία του περιβάλλοντος δέχτηκαν νέα χτυπήματα από τις μνημονιακές επιλογές της συγκυβέρνησης.

Κοντά σε αυτά η Δασική Υπηρεσία που έχει στρατηγικό ρόλο και έργο στην προστασία των δασών και του δημοσίου συμφέροντος αποδυναμώνεται συνεχώς και απειλείται με διάλυση.

Μετά τη συνεχή εκχώρηση τα τελευταία χρόνια κρίσιμων αρμοδιοτήτων στη  «Κτηματολόγιο Α.Ε.» σε αμιγώς δασικές δραστηριότητες, όπως είναι η σύνταξη των δασικών χαρτών και τις απανωτές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια που «συμπτωματικά» μείωναν τη δασική προστασία, βλέπουμε να ολοκληρώνεται ο αντιδασικός σχεδιασμός της συγκυβέρνησης με πρόσχημα αυτή τη φορά, το σχέδιο οργανογράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Τομέας των Δασών συρρικνώνεται μέχρις εξαφάνισης. Καταργείται η Ειδική Γραμματεία Δασών και επιπλέον η Γενική Διεύθυνση Δασών από έξι διευθύνσεις και μία υποδιεύθυνση με είκοσι επτά τμήματα σήμερα, συρρικνώνεται σε τρεις Διευθύνσεις με έντεκα ή δώδεκα τμήματα. Ταυτόχρονα διασπάται ο εκ της φύσης του ενιαίος (επιστημονικά και διοικητικά) τομέας δασών και οι πλέον κρίσιμες αρμοδιότητες των δασικών χαρτών, του δασολογίου, της προάσπισης των συμφερόντων του δημοσίου και οι προστατευόμενες περιοχές, μεταφέρονται στη Γενική Διεύθυνση Χωροταξίας που για προσχηματικούς λόγους μετονομάζεται σε Γενική Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού.

Είναι φανερό ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο  με τη πολιτική που θέλει την περιουσία του ελληνικού δημοσίου και τα δάση βορρά στο μεγάλο κεφάλαιο, με την πλήρη και άνευ όρων παράδοση όλων των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα ασκούσε η δημόσια δασική υπηρεσία στα ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς κανένα δημόσιο προγραμματισμό και κοινωνικό έλεγχο και με καταστρεπτικές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον και τη κοινωνία.

Είναι επιτακτική η αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής. Αλλαγές για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει μέσα και έξω από τη Βουλή μαζί με όλη τη κοινωνία που έχει προοδευτικό όραμα για τη σωτηρία και ανασυγκρότηση της χώρας μας.
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

11/12/2018
Δεν έχετε βρει τι δώρα θα κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Μην σας απασχολεί τα βρήκαμε εμείς για εσάς....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας