Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σοβαρό πολιτικό πρόβλημα προκύπτει από την δημόσια ανάρτηση του πρακτικού της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε στις 27 Αυγούστου, με βάση ανακοίνωση που απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς.
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Από το δημοσιευμένο πρακτικό φαίνεται πως η συνεδρίαση τελείωσε κανονικά, με την ολοκλήρωση της συζήτησης του 13ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τις αναπτυξιακές εταιρείες που συνδέονται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά πως με την δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου πρακτικού διαστρέφεται η πραγματικότητα που εξελίχτηκε διαφορετικά.

Το 13ο θέμα της ημερήσιας διάταξης δεν ολοκληρώθηκε και η παράταξη μας, μαζί με άλλους ενδιαφερόμενους που ενδεχόμενα ήθελαν να εκφράσουν άποψη, δεν τοποθετήθηκε πάνω σε αυτό.

Τρία, επίσης ψηφίσματα με πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο, που είχαν τεθεί έγκαιρα από μας, δεν τέθηκαν, όπως συνηθίζεται, για συζήτηση μετά το πέρας της ημερήσιας διάταξης.

Για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή, τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα.

Το προεδρείο διέκοψε τη συνεδρίαση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του σώματος, όταν επώνυμος δημοσιογράφος, στα πλαίσια του δημόσιου χαρακτήρα της συζήτησης, ζήτησε επίμονα να υποβάλλει δύο διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Την στιγμή της επιβληθείσας διακοπής εκκρεμούσε η τοποθέτηση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δεν έγινε. Δεν δόθηκε η δυνατότητα υποβολής διαφορετικών προσεγγίσεων, απόψεων και προτάσεων. Δεν δόθηκε η δυνατότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει, αφού το θέμα της ημερήσιας διάταξης μετεβλήθη σε ενημέρωση..

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την λύπη της και διαμαρτύρεται πολιτικά για τα τεχνητά αδιέξοδα, που δημιουργήθηκαν στην διαδικασία συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτιμώντας πως με καλή θέληση θα μπορούσαν εύκολα να αντιμετωπισθούν.

Άλλωστε, στα πλαίσια μιας δημόσιας συζήτησης είναι απόλυτα λογική η συντεταγμένη και με τάξη διατύπωση  δυο – τριών ερωτήσεων από παριστάμενους συμπολίτες.

Αυτονόητο είναι πως η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να διορθωθεί το πρακτικό στη βάση των πραγματικών γεγονότων. Ζητά να συνεχιστεί η διαδικασία εκεί που σταμάτησε ώστε να αποκαλυφθεί ο ρόλος των αναπτυξιακών, που χρόνια τώρα απορρίπτουμε.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Χρονάς Τάσος

Γκικόπουλος Γιώργος

Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας