Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Με βάση αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Ευβοίας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, με αρ. 5131/4-7-2013 με θέμα «Λειτουργία ΕΟΠΥΥ Κεντρικής και Νοτίου Ευβοίας»,
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Η απάντηση του Υπουργείου είναι η ακόλουθη:

Σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 72 του Ν.3984 (όπως προστέθηκε στην περίπτωση Γ  της παραγράφου του άρθρου 23 του Ν.3918/2011), σε κάθε νομό της χώρας συνίσταται Περιφερειακή Διεύθυνση, υπαγόμενη στη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης και Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας η οποία εντάσσεται στη διοικητική δομή του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι την έκδοση του Οργανισμού του ΕΟΠΥΥ η Διεύθυνση αυτή αποτελεί οργανική μονάδα ανά νομό των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, η έδρα της οποίας επιλέγεται με απόφαση του Προέδρου του Οργανισμού.

Στο Νομό Ευβοίας λειτουργεί η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα.

Ο ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια περιστολής δαπανών, εξετάζει το θέμα στέγασης των Υπηρεσιών Υγείας του σε χώρους που παραχωρούνται δωρεάν ή από τα Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ ή από τους Δήμους ή άλλους Φορείς.

Επισήμανε ότι, θα εξεταστεί και η πρόταση για δωρεάν παραχώρηση χώρου είτε από το Δήμο Αλιβερίου, είτε από τη Δ.Ε.Η Α.Ε, είτε από το Κ.Υ. του Ε.Σ.Υ.

Παράλληλα εξετάζει και την αναβάθμιση όλων των Υπηρεσιών Υγείας των ταμείων που εντάχθηκαν στον Οργανισμό, αλλά και τη συνένωση των δύο Υπηρεσιών Υγείας που λειτουργούν στο Αλιβέρι, ώστε να μην δημιουργούνται τα μέχρι τώρα προβλήματα.

Στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας με παρεμβάσεις και μέτρα που συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Το αίτημα για μετατροπή του ΠΕΚΑ Αλιβερίου σε Περιφερειακή Διεύθυνση Αλιβερίου, θα εξετασθεί κατά τη διαδικασία κατάρτισης του Οργανισμού του ΕΟΠΥΥ.  
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας