Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλαν οι Πρόσκοποι του νομού Ευβοίας, στην οποία αναφέρονται στις Κατασκηνώσεις τους και όλες τις δράσεις που πραγματοποίησαν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι Αγέλες Λυκοπούλων, 4ου Χαλκίδας 1ου Λίμνης στην κατασκήνωση στο Δρυμώνα
Οι Αγέλες Λυκοπούλων, 4ου Χαλκίδας 1ου Λίμνης στην κατασκήνωση στο Δρυμώνα

Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι θα θέλαμε να αναφερθούμε, εν συντομία, στις Κατασκηνώσεις και στις θερινές δράσεις μας γενικότερα.

Αναπόσπαστο κομμάτι της προσκοπικής μεθοδολογίας αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όχι με τη γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά  ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο σε σκηνές ή καταλύματα, με τiς βραδινές συγκεντρώσεις μας   γύρω απ’ τη φωτιά (πυρές) με τα σκετς, τα παιχνίδια και τα τραγούδια που δίνουν στις  διακοπές των μικρών μας συμπολιτών μια μαγευτική χροιά, που λίγα παιδιά στην ηλικία τους έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν.

Το καλοκαίρι, 220 Πρόσκοποι της Χαλκίδας, 70 της Ν. Αρτάκης, 60 των Μεσσαπίων και 25 της Λίμνης στήσαμε την πάνινη πολιτεία μας, την καλοκαιρινή μας κατασκήνωση, στο Καντήλι στο δάσος του  Αγίου, στην Κεντρική Εύβοια, στον Δρυμώνα στη Βόρεια Εύβοια, στα χωριά της Κύμης και στη Σκύρο και στα βουνά της Πίνδου, του Σμόλικα και του Βελβεντού.

Αρχηγοί των Κατασκηνώσεων ήταν οι: Χρήστος Αλεξίου, Δημήτρης Ζούτσος, Νατάλια Μουζούρη, Κώστας Δερβεντζής, Λευτέρης Λάππας, Ζωζώ Χαλβατζή, Ανδρομάχη Καλογήρου και Γιάννης Ποστέκογλου.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι περιμένουμε τα παιδιά της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Ψαχνά και Λίμνη και αργότερα στην Κύμη, στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των τμημάτων μας, όπου έμπειροι και εκπαιδευμένοι εθελοντές (οι Βαθμοφόροι μας) προσφέρουν παιδαγωγικό προσκοπικό παιχνίδι σε τουλάχιστον 320 παιδιά όλων των ηλικιών. Παιχνίδι, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα και στην διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους στη ζωή στη φύση, στην προσφορά στο συνάνθρωπο και στην αυτοοργάνωσή τους σε μικρές κοινωνίες – παρέες, όπου, αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους, προετοιμάζονται για την ενηλικίωση τους και την ανάληψη πραγματικών ευθυνών.

Θεωρούμε, ακόμη, υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όσους συμπαραστάθηκαν στις Κατασκηνώσεις μας: Τις επιχειρήσεις: Hellenic Quality Foods ΑΕ, Ευβοϊκή Ζύμη  ΑΒΕΕ, Παλίρροια – Σουλιώτης ΑΕ, Ι. Κυλερτζής ΑΕΒΕ, Δημ. Ακριτίδης, Αφοί Αγγέλου, Κ. Χατζηλάμπρου ΑΕ, Παππάς Ν., ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ, ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΕ, ΒΙΚΗ ΑΕ, Υφαντής ΑΒΕΕ, Αφοί Μπασούκου, Εμμ. Κοτρώνης ΟΕ, Χρυσός, Δρακούλης ΑΕ, Μπερμπάτης – Γιαμάς, Ν. Τσώκος, Π. Μπαφέρος, Σπ. Δεληγιώργης, Ι. Σταθόπουλος, Εύριπος-Λαδερός, Χρυσά Αυγά, Ευ. Βογιατζή, Λαλανίτης, Αντ. Ντούρμας, ΖΑΧΑΡΤ, Αφοί Αδαμόπουλοι, CocaCola 3E, ΜΕΛΙΣΣΑ- Κίκιζας, Γεωργούλας, Τσαμπάση, Κελαϊδίτης, Βήττα, Λάμπρου, Μουστής, Ντόκος, Μώρος, Ιωσηφίδης, Καραντάκης, Ρουσούλης. Και τέλος τους γονείς των Προσκόπων μας που βοήθησαν υλικά και ηθικά στις κατασκηνώσεις μας και που στελεχώνουν τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης και διαχειρίζονται με διαφάνεια και υπευθυνότητα το υλικό και τα οικονομικά μας.

Με εκτίμηση

Ο Περιφερειακός Έφορος Ευβοίας

Κώνσταντίνος Δερβεντζής
Δημοφιλή σήμερα

Απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

24/07/2017
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ανακοινώνει τους δρόμους στους οποίους θα ι...
Με υψηλές θερμοκρασίες οι εορτασμοί της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

Με υψηλές θερμοκρασίες οι εορτασμοί της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα

24/07/2017
Την παραμονή της εορτής της πολιούχου της πόλης της Χαλκίδας, Τρίτη 25 Ιουλίου, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει...
Ο γάμος του Κώστα Μπακογιάννη και της Σία Κοσιώνη στο Καρπενήσι

Ο γάμος του Κώστα Μπακογιάννη και της Σία Κοσιώνη στο Καρπενήσι

23/07/2017
Σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο Καρπενήσι ο Κώστας Μπακογιάννης και η Σία Κοσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας