Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλαν οι Πρόσκοποι του νομού Ευβοίας, στην οποία αναφέρονται στις Κατασκηνώσεις τους και όλες τις δράσεις που πραγματοποίησαν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι Αγέλες Λυκοπούλων, 4ου Χαλκίδας 1ου Λίμνης στην κατασκήνωση στο Δρυμώνα
Οι Αγέλες Λυκοπούλων, 4ου Χαλκίδας 1ου Λίμνης στην κατασκήνωση στο Δρυμώνα

Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι θα θέλαμε να αναφερθούμε, εν συντομία, στις Κατασκηνώσεις και στις θερινές δράσεις μας γενικότερα.

Αναπόσπαστο κομμάτι της προσκοπικής μεθοδολογίας αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όχι με τη γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά  ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο σε σκηνές ή καταλύματα, με τiς βραδινές συγκεντρώσεις μας   γύρω απ’ τη φωτιά (πυρές) με τα σκετς, τα παιχνίδια και τα τραγούδια που δίνουν στις  διακοπές των μικρών μας συμπολιτών μια μαγευτική χροιά, που λίγα παιδιά στην ηλικία τους έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν.

Το καλοκαίρι, 220 Πρόσκοποι της Χαλκίδας, 70 της Ν. Αρτάκης, 60 των Μεσσαπίων και 25 της Λίμνης στήσαμε την πάνινη πολιτεία μας, την καλοκαιρινή μας κατασκήνωση, στο Καντήλι στο δάσος του  Αγίου, στην Κεντρική Εύβοια, στον Δρυμώνα στη Βόρεια Εύβοια, στα χωριά της Κύμης και στη Σκύρο και στα βουνά της Πίνδου, του Σμόλικα και του Βελβεντού.

Αρχηγοί των Κατασκηνώσεων ήταν οι: Χρήστος Αλεξίου, Δημήτρης Ζούτσος, Νατάλια Μουζούρη, Κώστας Δερβεντζής, Λευτέρης Λάππας, Ζωζώ Χαλβατζή, Ανδρομάχη Καλογήρου και Γιάννης Ποστέκογλου.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι περιμένουμε τα παιδιά της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Ψαχνά και Λίμνη και αργότερα στην Κύμη, στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των τμημάτων μας, όπου έμπειροι και εκπαιδευμένοι εθελοντές (οι Βαθμοφόροι μας) προσφέρουν παιδαγωγικό προσκοπικό παιχνίδι σε τουλάχιστον 320 παιδιά όλων των ηλικιών. Παιχνίδι, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα και στην διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους στη ζωή στη φύση, στην προσφορά στο συνάνθρωπο και στην αυτοοργάνωσή τους σε μικρές κοινωνίες – παρέες, όπου, αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους, προετοιμάζονται για την ενηλικίωση τους και την ανάληψη πραγματικών ευθυνών.

Θεωρούμε, ακόμη, υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όσους συμπαραστάθηκαν στις Κατασκηνώσεις μας: Τις επιχειρήσεις: Hellenic Quality Foods ΑΕ, Ευβοϊκή Ζύμη  ΑΒΕΕ, Παλίρροια – Σουλιώτης ΑΕ, Ι. Κυλερτζής ΑΕΒΕ, Δημ. Ακριτίδης, Αφοί Αγγέλου, Κ. Χατζηλάμπρου ΑΕ, Παππάς Ν., ΒΙΟΚΟΤ ΑΕ, ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΕ, ΒΙΚΗ ΑΕ, Υφαντής ΑΒΕΕ, Αφοί Μπασούκου, Εμμ. Κοτρώνης ΟΕ, Χρυσός, Δρακούλης ΑΕ, Μπερμπάτης – Γιαμάς, Ν. Τσώκος, Π. Μπαφέρος, Σπ. Δεληγιώργης, Ι. Σταθόπουλος, Εύριπος-Λαδερός, Χρυσά Αυγά, Ευ. Βογιατζή, Λαλανίτης, Αντ. Ντούρμας, ΖΑΧΑΡΤ, Αφοί Αδαμόπουλοι, CocaCola 3E, ΜΕΛΙΣΣΑ- Κίκιζας, Γεωργούλας, Τσαμπάση, Κελαϊδίτης, Βήττα, Λάμπρου, Μουστής, Ντόκος, Μώρος, Ιωσηφίδης, Καραντάκης, Ρουσούλης. Και τέλος τους γονείς των Προσκόπων μας που βοήθησαν υλικά και ηθικά στις κατασκηνώσεις μας και που στελεχώνουν τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης και διαχειρίζονται με διαφάνεια και υπευθυνότητα το υλικό και τα οικονομικά μας.

Με εκτίμηση

Ο Περιφερειακός Έφορος Ευβοίας

Κώνσταντίνος Δερβεντζής
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας