Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το ΠΑΜΕ Ευβοίας, καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στη σύσκεψη για ενημέρωση και οργάνωση της δράσης του ΠΑΜΕ στο χώρο των σχολείων, την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ

Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη ανοίγουν τα σχολεία με απολυμένους 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και πολλούς ακόμα σε διαθεσιμότητα, άρα στον προθάλαμο της απόλυσης. Μεθοδεύεται η λειτουργία των σχολείων με υπερπλήρη τμήματα. Αφαιρείται η Γενική μόρφωση από τα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ, τα οποία γίνονται απέραντα εξεταστικά κέντρα με έντονους τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και θα πετάγονται βίαια εκτός Λυκείου ή θα στρέφονται στην ψευτοκατάρτιση. Χτυπούν τη νυχτερινή εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών που από ανάγκη στρέφονται σ’ αυτή. Το «νέο» σχολείο τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και προϋποθέτει έναν εκπαιδευτικό με τσακισμένα δικαιώματα, με σκυφτό κεφάλι, γρανάζι στην αναπαραγωγή της αστικής ιδεολογίας.

Η ανάγκη να οργανωθεί τώρα η πάλη για να αποσυρθεί, το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την εργατική τάξη και όλο το λαό. Εδώ και τώρα πρέπει να ορθώσουμε ένα αγωνιστικό – λαϊκό τείχος. Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες, δάσκαλοι και μαθητές, εργαζόμενοι γονείς και σπουδαστές, μαζί με τα ταξικά μας σωματεία να εμποδίσουμε και εντέλει να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική.

Απαιτούμε μόρφωση – δουλειά για όλα τα παιδιά.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας