Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η δικομματική κυβέρνηση την ίδια στιγμή που καταργεί τις κοινωνικές παροχές των εργαζομένων και καταληστεύει το ασφαλιστικό σύστημα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ντροπής για τους ανασφάλιστους και τις ανασφάλιστες, με το λεγόμενο «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
ΟΓΕ
ΟΓΕ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ένα ελάχιστο μέρος, περίπου 200.000, από το σύνολο των εκατοντάδων χιλιάδων που έχουν σήμερα χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Στην ουσία πρόκειται για τον επίσημο αποκλεισμό των ανασφάλιστων από τις δημόσιες δομές και τις υπηρεσίες υγείας. Το πρόγραμμα βάζει εισοδηματικά κριτήρια και ορίζει πως το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, με βάση τα περσινά εκκαθαριστικά δηλαδή τα εισοδήματα του 2011, δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 12 χιλιάδες και τις 24 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Κι αυτό τη στιγμή που:

  • Η ανεργία ιδιαίτερα στους νέους και τις γυναίκες ξεπερνά το 60% και το 30% αντίστοιχα.
  • Η μαύρη ανασφάλιστη εργασία οργιάζει.
  • Οι Δημόσιες μονάδες Υγείας, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας κλείνουν, υποβαθμίζονται, εμπορευματοποιούνται παραπέρα.

Πρόκειται για «εισιτήριο» στέρησης και όχι ελεύθερης πρόσβασης αφού ισχύει μόνο για τέσσερις μήνες και εξαντλείται στην παροχή τριών επισκέψεων σε γιατρούς και ελάχιστες εξετάσεις. Αν οι ανασφάλιστοι χρειαστούν φάρμακα, νοσηλεία, περαιτέρω εξετάσεις, χειρουργείο ή πιο στενή παρακολούθηση θα πρέπει να πληρώσουν. Όσο για τις εγκύους, το «εισιτήριο» προβλέπει επτά επισκέψεις για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην περίπτωση που διανύουν το πρώτο τρίμηνο. Οι επισκέψεις μειώνονται σε πέντε για τις γυναίκες που διανύουν το δεύτερο τρίμηνο και σε τρεις για τις γυναίκες που διανύουν το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Το κόστος του τοκετού δεν καλύπτεται από το «εισιτήριο» και οι γυναίκες πρέπει να πληρώσουν για τη γέννα, όπως και για τις ανάγκες του νεογέννητου.

Το συγκεκριμένο μέτρο ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ υπέρ των μονοπωλίων, που έχει αποτέλεσμα τα εκατομμύρια των ανέργων, ανασφάλιστων και εξαθλιωμένων οικογενειών, και παράλληλα φροντίζει να υπάρχει ένα «δίχτυ ασφαλείας» από στοιχειώδεις και υποβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

Η ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις μετανάστριες μέσα από τους γυναικείους συλλόγους, τα σωματεία, τις επιτροπές ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές, να αντιδράσουμε μαχητικά. Δεν κάνουμε πίσω από ό,τι μας ανήκει. Η Υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.
Δημοφιλή σήμερα

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....
Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

16/2/2019
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας