Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο πρώην Δήμαρχος, Δημήτρης Αναγνωστάκης σχολιάζει το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, που παρουσίασε ο Αθ.Μπούρας στη Χαλκίδα.
Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Δημήτρης Αναγνωστάκης.

 

"Ο υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αθανάσιος Μπούρας παρουσίασε την Τρίτη 26 Μαΐου, την εξειδίκευση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας για την Εύβοια.

Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας ύψους
150 εκατ. ευρώ προέρχεται από Εθνικούς Πόρους, προκειμένου να καλυφθούν αναπτυξιακές ανάγκες και έργα υποδομής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπούρας ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση 13 έργων για το νομό της Εύβοιας συνολικού ύψους 45  εκατ. ευρώ. που “γεωγραφικά εκτείνονται” από τη Λιχάδα έως την Κάρυστο.

Από τη λίστα των περιοχών παρέμβασης του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος α π ο υ σ ι ά ζ ε ι  παντελώς η Χαλκίδα!!!

Εύλογα αναρωτιέται ο χαλκιδέος πολίτης γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό.

- Οφείλεται στην αστοχία των συντακτών του προγράμματος;

- Οφείλεται στην απουσία προτάσεων του Δήμου Χαλκιδέων;

- Οφείλεται στην αδράνεια και την απραξία της Δημοτικής
   Αρχής;

- Οφείλεται στην απουσία στρατηγικού σχεδίου και οράματος 
   για την πόλη μας;

- Οφείλεται στο ελλειποβαρές της Δημοτικής Αρχής, αφού  ακόμα και η “δική τους” κυβέρνηση τους αγνοεί και τους  παραβλέπει;

- Οφείλεται σε πιθανές παρεμβάσεις "παραγόντων" της κυβερνητικής παράταξης, που δημιούργησαν ένα πρόγραμμα ανάλογα με τις στενές εκλογικές τους ανάγκες;

Τελικά όπου κι αν οφείλεται, η Χαλκίδα έχασε μια χρυσή ευκαιρία να εντάξει κάποιο μεγάλο έργο, όπως για παράδειγμα την κατασκευή του κόμβου του Αγ. Στεφάνου ή την υποστύλωση της παραλίας της, που ως γνωστό αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο Δήμος της Χαλκίδας δυστυχώς αποκλείστηκε από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες.

Η Δημοτική Αρχή είτε αγνοήθηκε είτε αδράνησε, οφείλει έστω και τώρα να κάνει την ύστατη προσπάθεια να ενταχθεί η Χαλκίδα στο πρόγραμμα.
 
Τέλος να επισημανθεί -ως γενικότερο σχόλιο- ότι και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κυριάρχησε η "Λαμιοκεντρική αντίληψη".

Ο  Ν. Φθιώτιδας έτυχε ευνοϊκότερης αντιμετώπισης στην κατανομή του συνολικού ποσού του προγράμματος, αφού στην ουσία καταστρατηγήθηκαν κριτήρια όπως είναι της έκτασης, του πληθυσμού, των ειδικών συνθηκών και υιοθετήθηκε η κατ΄ επίφαση δημοκρατική "ισοκατανομή"!!!

Οι πολίτες της Χαλκίδας γίνονται μάρτυρες μιας Δημοτικής Αρχής που απουσιάζει, που αδιαφορεί, που “περί άλλων τυρβάζει” και που καθημερινά αποδεικνύεται  κατώτερη των περιστάσεων!"
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας