Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Θεόδωρου Σκυλακάκη, Πρόεδρο της «Δράσης», ευρωβουλευτή, μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, στην εφημερίδα «Athens Voice», με αφορμή τη διαφήμιση του Υπουργείου Μακεδονίας σε σχέση με την επικοινωνιακή εκστρατεία της εικονικής πραγματικότητας Σαμαρά-Βενιζέλου στη ΔΕΘ.
Θεόδωρος Σκυλακάκης
Θεόδωρος Σκυλακάκης

Στην εικόνα που επισυνάπτεται μπορείτε να διαπιστώσετε δια γυμνού οφθαλμού με τι νοοτροπία ξοδεύονται τα χρήματα που πληρώνετε τον καιρό αυτό σε πρόσθετους φόρους, κάνοντας οικονομίες, ή απομυζώντας τις καταθέσεις σας ή ψάχνοντας να βρείτε να πουλήσετε τα ακίνητά σας. Η συγκεκριμένη διαφήμιση του Υπουργείου Μακεδονίας εμφανίστηκε σε πληθώρα μέσων ενημέρωσης με στόχο προφανώς να γλυκάνει τους παραλήπτες της, σε σχέση με την επικοινωνιακή εκστρατεία της εικονικής πραγματικότητας Σαμαρά-Βενιζέλου στη ΔΕΘ. Ας την αναλύσουμε.

Κατ’ αρχήν γιατί θα έπρεπε να διαφημίζεται με τα χρήματα των φορολογούμενων το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, που καλά-καλά δεν ξέρει το ίδιο γιατί υπάρχει; Προσέξτε όμως και τι διαφημίζει. Έχει μόνο το όνομα και το κτίριο του υπουργείου, και από κάτω συμπληρώνει ότι «τιμά την ιστορία, στηρίζει την ανάπτυξη και θωρακίζει τη Μακεδονία και τη Θράκη». Τιποτολογίες. Σαν να υπήρχε περίπτωση το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης να δηλώσει ποτέ ότι «δεν τιμά την ιστορία, δεν στηρίζει την ανάπτυξη και δεν θωρακίζει την Μακεδονία και τη Θράκη».

Είναι σαφές ότι οι εμπνευστές της συγκεκριμένης διαφήμισης πήραν εντολή να ξοδέψουν λεφτά στα μέσα και πεπεισμένοι ότι κανείς δεν θα ασκήσει κριτική (στις δύσκολες αυτές εποχές που όλοι χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια δεν είναι η στιγμή κατάλληλη), δεν έκαναν καν τον κόπο να βάλουν -έστω για το θεαθήναι- μια χρηστική πληροφορία, κάτι που να δίνει οποιαδήποτε έστω και ελάχιστη χρησιμότητα στην προκλητική αυτή σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων.

Ποιος πληρώνει για αυτά. Φέρτε στο μυαλό σας τον άνεργο, που πληρώνει ΦΠΑ όταν αγοράζει τρόφιμα, τον πιεσμένο από παντού επαγγελματία που δίνει «τέλος επιτηδεύματος», τον επιχειρηματία που ψάχνει να βρει να πληρώσει κάθε μήνα τα ΙΚΑ, τον ιδιοκτήτη με τα ξενοίκιαστα που αναζητά να «σκοτώσει» κάποιο από τα ακίνητα της οικογενείας του για να πληρώσει τους ΦΑΠ. Αυτοί πληρώνουν φόρους για να διαφημίζει «το τίποτα» το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να εξαγοράζει την εικονική πραγματικότητα της «μεταρρυθμιστικής» κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δεν ξέρω πώς βλέποντας όλα αυτά και τη γενικότερη ασυλία που απολαμβάνει η κυβέρνηση σε πλήθος προκλητικές πρακτικές [1], μου έρχεται στη μνήμη ένα παλιό ρητό που μας μαθαίνανε παιδιά όταν καθόμαστε στο τραπέζι να φάμε με τους μεγάλους:

«Όταν τρώμε δεν μιλάμε και το πιάτο μας κοιτάμε»

[1] Π.χ. τα 50.000 νέα stage που δίδονται προεκλογικά στους Δήμους.
Δημοφιλή σήμερα

Στο σφυρί για 1.4 εκατομμύρια ευρώ το κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας

Στο σφυρί για 1.4 εκατομμύρια ευρώ το κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας

21/01/2018
Σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγαίνει το ακίνητο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας στην ο...
Ιερά Αργυπνία στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδας

Ιερά Αργυπνία στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδας

20/01/2018
Η Μητρόπολη Χαλκίδας ανακοινώνει ότι θα τελεσθεί Ιερά Αργυπνία προς τιμήν της Οσίας Ξένης της Ρωμαίας. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας