Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργοστασίων, να δώσουν το παρών τους, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων από εδώ και στο εξής, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 το απόγευμα στο χώρο του υπό κατάληψη κτιρίου της Νομαρχίας.
Κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
Κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Σε κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας, έχουν προχωρήσει από την Δευτέρα το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα Σωματεία των Τσιμέντων Χαλκίδας, της Σέλμαν, της Ιντερκέμ, της Νεοσέτ, του πρ. Τσαούσογλου, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, για την ασκούμενη πολιτική, που οδηγεί στην ύφεση, στην αποβιομηχάνιση και την ανεργία και πλήττει καίρια την τοπική οικονομία, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην φτώχεια και το κοινωνικό περιθώριο.

Διαμαρτύρονται επίσης για την ανοχή που επιδεικνύουν οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας, η οποία ισοπεδώνει  τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, εγκαταλείποντας τους εργασιακούς χώρους απροστάτευτους από πιθανές απρόσμενες καταστάσεις.

Για το λόγο αυτό και για καλύτερο συντονισμό της δράσης των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της δύναμής του σε σύσκεψη στις 12 Σεπτέμβρη ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 στο χώρο του κτιρίου της υπό κατάληψη Αντιπεριφέρειας.

Η  παρουσία όλων των Σωματείων είναι αναγκαία, καθώς τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους, συνεχώς επιδεινώνονται  και απειλούν το σύνολο των εργαζομένων.

Κανένας εργαζόμενος δεν αισθάνεται ασφαλής για το εργασιακό του μέλλον.

Όλοι δεχόμαστε την απειλή της ανεργίας, της μείωσης του εισοδήματός μας, της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η μοναδική απάντηση σε όσα σχεδιάζονται σε βάρος μας, από την τρόικα και τους τοποτηρητές της είναι, η Ενότητα, η Μαζικότητα στους αγώνες μας και η συμμετοχή όλων μας στη μάχη για να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν στην ύφεση, την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, τη φτώχια και το μαρασμό του τόπου μας.

Κανένα Σωματείο δεν μπορεί να λείψει από την Συνέλευση της Πέμπτης 12/9/2013 και ώρα 19:00 το απόγευμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας