Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με νεότερη ανακοίνωση που προήλθε από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 12/9, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ευβοίας και το Εργατικό Κέντρο, συμφώνησαν στην ανάγκη συσπείρωσης και κοινής πορείας με τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι καθηγητές από Δευτέρα 16/9 και στην συνέχιση της κατάληψης του κητρίου της Νομαρχίας.
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη της Νομαρχίας Χαλκίδας
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη της Νομαρχίας Χαλκίδας

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων:

Πραγματοποιήθηκε απόψε, Πέμπτη 12/9/2013, η  προγραμματισμένη από το Εργατικό  Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ σύσκεψη, όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα του νομού μας.
Θέμα της σύσκεψης ήταν η εντατικοποίηση και οργάνωση των  αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας από τα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα,  από Δευτέρα 16/9/13 ξεκινά  η 5θμερη απεργία των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ακολουθεί την Τετάρτη 18/9/13 η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Μετά την τοποθέτηση όλων των εκπροσώπων των Σωματείων, αναδείχτηκε η ανάγκη συσπείρωσης,  κοινής πορείας και έκφρασης όλων των εργαζομένων και αποφασίστηκε:
1) Η στήριξη και ενίσχυση  από όλους της κατάληψης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
2) Δημιουργία μεικτών κλιμακίων, που θα αποτελούνται από εκπροσώπους  Σωματείων του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, που θα επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες τους χώρους δουλειάς και τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, με σκοπό  την  καλύτερη ενημέρωση και τη στήριξη των κινητοποιήσεων
3) Προσυγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ (Τετάρτη 18/9/13) και κατόπιν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στις 11 το πρωί.

Αποτελεί πεποίθηση όλων, όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη, πως ο καθένας μόνος του δεν ακούγεται από κανέναν. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα
 
Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΕΥΒΟΙΑΣ   

Γιαμά Μαρία              

 Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Μπασινάς Στέφανος    
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας