Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στα ύψη το κοινωνικό θερμόμετρο την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, με το απεργιακό μέτωπο να ανοίγουν οι καθηγητές και να ακολουθεί η ΑΔΕΔΥ αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στις απεργίες συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Ευβοίας, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι τοπικοί φορείς.
Ο απεργιακός χάρτης της εβδομάδας
Ο απεργιακός χάρτης της εβδομάδας

Απο τη Δευτέρα ξεκινούν οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών στα γυμνάσια και στα λύκεια.

Οι δάσκαλοι στηρίζουν με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 και η ΑΔΕΔΥ με στάση από τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Την ίδια ημέρα ξεκινά και η 48ωρη απεργία των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία. Ταυτόχρονα, οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινούν επίσης πενθήμερη απεργία καθιστώντας αδύνατη προς το παρόν την εγγραφή των νέων φοιτητών.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν όμως και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Στις 18 και 19 Σεπτέμβρη "κατεβάζει ρολά" το Δημόσιο καθώς έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ. Στη 48ωρη θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί καθώς η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει τριήμερη απεργία από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Στις 17 και 18 του μήνα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι.

Πηγή: imerisia.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας