Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή τους το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ευβοίας και το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα.
Η κ. Όλγα Κολιού, η κ. Μαρία Γιαμά, ο κ. Στέφανος Μπασινάς και η κ. Μαρία Σμυρναίου
Η κ. Όλγα Κολιού, η κ. Μαρία Γιαμά, ο κ. Στέφανος Μπασινάς και η κ. Μαρία Σμυρναίου

Η επιστολή τους είναι η ακόλουθη:

Ευβοιώτες πολίτες, Εργαζόμενοι-ες, Άνεργοι-ες,

Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, προχωρά στην αύξηση  της ανεργίας - ομηρίας στον Ιδιωτικό Τομέα και στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με πρώτο στόχο τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας. Προβλέπει το ξεπέρασμα της κρίσης στην επόμενη χρονιά, συνεχίζοντας να επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους σε όλους, απολύσεις, ανεργία και δυστυχία, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει πως σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό πιο γρήγορα, πιο βίαια, πιο βασανιστικά για τους Έλληνες.

Επειδή όμως:

 • Η ύφεση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
 • Η ανεργία, πλασματικά καταγεγραμμένη, έφτασε τα 27,6 %. Στη δική μας περιφέρεια τα επίσημα στοιχεία την ανεβάζουν στο 38% (70% στους νέους κάτω των 30 ετών).
 • Οι νέοι επιστήμονες, άνεργοι στο σύνολό τους, τελικά αναγκάζονται να ξενιτευτούν.
 • Οι παραγωγικές μονάδες, η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική οικονομία, ο κατασκευαστικός τομέας συνεχίζουν να διαλύονται.
 • Τα εργοστάσια, οι βιοτεχνίες, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόγνωση και την εξαθλίωση
 • Τα Δημόσια Αγαθά (υγεία, παιδεία) και Υπηρεσίες διαλύονται, με δεκάδες Νοσοκομεία να βρίσκονται στο στόχαστρο και να οδηγούνται στο κλείσιμο, δεκάδες σχολεία να κλείνουν ή να λειτουργούν με τους μισούς εκπαιδευτικούς, χωρίς καν καθαρίστριες που να εξασφαλίζουν στοιχειωδώς την υγεία των μικρών μαθητών! Ταυτόχρονα χιλιάδες εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία  και τις Υπηρεσίες οδηγούνται στη διαθεσιμότητα.
 • Η κοινωνική μας  ασφάλιση – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη συρρικνώνονται και σχεδόν διαλύονται, ενώ το φοβερό πετσόκομμα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ συνεχίζεται
 • Οι εργαζόμενοι, οι Δημόσιοι λειτουργοί, οι Επιστήμονες, οι νέοι για άλλη μια φορά παραδίδονται στην πυρά, απολύονται, εξαθλιώνονται, λοιδορούνται.

Γι αυτό:

 • Το Εργατικό Κέντρο  και Πρωτοβάθμια Σωματεία της Εύβοιας (ΣΕΛΜΑΝ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, Τσιμέντα Χαλκίδας, Μηχανική-πρώην Τσαούσογλου, ΛΑΡΚΟ, Ξενοδοχουπάλληλοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι προχώρησαν σε κατάληψη του Διοικητηρίου Εύβοιας, απαιτώντας επαναλειτουργία των εργοστασίων του νομού μας και σταμάτημα του ξεπουλήματος των κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας.
 • Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλο το Δημόσιο Τομέα για την Τετάρτη 18/9 και την Πέμπτη 19/9/2013, ξεκινώντας απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.
 • Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκήρυξαν 5θήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από Δευτέρα 16/9/2013
 • Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας προκήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό Τομέα του νομού μας, για την Τετάρτη  18/9/2013

Ευβοιώτες- Ευβοιώτισσες

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο δυναμικά, ενωτικά  και μαζικά μέχρι την ανατροπή της πολιτικής που στραγγαλίζει το δικαίωμα στη δουλειά, στα κοινωνικά αγαθά, στην υγεία, στην Παιδεία και εντέλει στην ίδια τη ζωή και την αξιοπρέπεια
Ευβοιώτες –Ευβοιώτισσες σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά:

 • Στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
 • Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ (Τετάρτη 18/9/13) στις 11 το πρωί.
 • Στη συναυλία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/9/13 στις 8μμ στο χώρο του Διοικητηρίου (πρώην Νομαρχία) 
 • Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας