Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Ακαδημία των Πολιτών Αλιβερίου ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.
Ακαδημία των πολιτών Αλιβερίου
Ακαδημία των πολιτών Αλιβερίου

Η Ακαδημία αποτελεί έναν πανελλήνιο θεσμό, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των Πολιτών στο γνωστικό τομέα με την παροχή ποιοτικής, βιωματικής εκπαίδευσης, ενώ  παράλληλα τους εμπλέκει σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις, ώστε να ενισχύσει το κοινωνικό κεφάλαιο της περιοχής και να εγκαθιδρύσει την αλληλεγγύη.

* Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την ίδρυση Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρωτοποριακά είναι τα Προγράμματα Σπουδών, τα οποία για το χειμερινό εξάμηνο περιλαμβάνουν τέσσερα επίπεδα:

1) Γενική Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση, για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες στα παραπάνω αντικείμενα. (ΔΕΚΑ  τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις)
Το κόστος για το παραπάνω πρόγραμμα είναι 50 ευρώ και δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι κοινωνικές συζητήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου και ώρες: 05.00΄ έως 08.00΄ μ.μ.

2) Εξειδικευμένη Θεατρολογία, Θεατρικό Παιχνίδι, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα και Ψυχανάλυση – Εφαρμογές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΔΕΚΑ τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και πέντε τρίωρες εβδομαδιαίες συμπληρωματικές διαδυκτιακές συναντήσεις ).

Οι δέκα in vivo κοινωνικές συζητήσεις είναι κοινές με το 1ο Επίπεδο, δηλ. θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου και ώρες: 05.00΄ έως 08.00 μ.μ. Όσον αφορά τις πέντε διαδικτυακές συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν σε διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τελικές εξετάσεις και ηλεκτρονική εργασία και αφορά όσους θέλουν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες, διενεργείται δε με την επιστημονική εποπτεία του ΚΕΚ «ΟΡΑΜΑ» και του εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας του τμήματος προσχολικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το κόστος είναι 150 ευρώ και χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δίδονται αναλυτικές ηλεκτρονικές σημειώσεις, βιβλία και διδακτικό υλικό.

3) Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή, τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Αναπηρία μέσω Διαδικτύου.

Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και οργανώνεται υπό την επιστημονική εποπτεία του ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ και του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης  Τεχνολογίας του τμήματος Προσχολικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περιλαμβάνει εξειδικευμένη κατάρτιση για όλες τις μορφές αναπηρίας, για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις ευρωπαϊκές και εθνικές στρατηγικές και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΑΜΕΑ. Το υλικό βρίσκεται σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και ο κάθε σπουδαστής ακολουθεί το δικό του ρυθμό μάθησης (ασύγχρονη εκπαίδευση), ενώ προβλέπονται και διαδικτυακές συναντήσεις με τους διδάσκοντες (σύγχρονη εκπαίδευση).

Συνολικά, οι ώρες που θα καλυφθούν είναι 300 και το ετήσιο κόστος ανέρχεται στα 200 ευρώ.

4) Πέντε Συμβουλευτικές Συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών για την αντιμετώπιση προσωπικών προβλημάτων (ομαδική συμβουλευτική) με κόστος 100 ευρώ.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου και ώρες: 17:00΄ έως 20:00 μ.μ.

Συντονίστρια: Δροσάτου Δέσποινα
Υπεύθυνος εγγραφών: Γιάννης Ντούρμας, τηλ: 6978944994 (καθημερινά 10.00-13.00, εκτός Σαββατοκύριακου)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ:
http://civilacademy.ucoz.org/index/prokhryxh_anoichtwn_laikwn_panepisthmiwn_2013_2014/0-120
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο περίπτερο των ΗΠΑ στην ΔΕΘ

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στο περίπτερο των ΗΠΑ στην ΔΕΘ

16/9/2018
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, έδωσε το παρών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου επισκέφθηκε το περίπτερο των ΗΠΑ, στο οποίο ήταν καλεσμένος...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας