Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με τη δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε κι εφέτος στις 14 Σεπτεμβρίου η ημέρα Προσφυγικής Μνήμης στην Κεντρική Πλατεία Ν. Λαμψάκου.
Το τμήμα παίδων σε χορούς του Πόντου
Το τμήμα παίδων σε χορούς του Πόντου

Το πρωί έγινε επιμνημόσυνη δέηση και τα αποκαλυπτήρια της χάραξης του μητρώου αρρένων των Λαμψακηνών  Προσφύγων, κατάθεση στεφάνων από τοπικές αρχές, συλλόγους, σχολεία με τη συνοδεία φιλαρμονικής καθώς και ομιλίες από τον Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη, κύριο Μακρίδη και κύριο Τσιτίνη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας μετά το χαιρετισμό της προέδρου του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ Λίλιαν Ζλακώνη το λόγο πήρε ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Κώστας Μπαϊρακτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά με παράλληλη προβολή διαφανειών στη σημασία της επετείου. Προβλήθηκε επίσης βίντεο που επιμελήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου «ο Αναξαγόρας» με παλιές φωτογραφίες των Λαμψακηνών προσφύγων.

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του « Αναξαγόρα» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Ευάγγελου Κυριακόπουλου παρουσίασαν χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες, Μ. Ασία, Πόντο, Καππαδοκία, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα. με τη συνοδεία ζωντανής τετραμελούς ορχήστρας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, η πρόεδρος του ΔΟ.Α.Π.ΠΕ.Χ Λίλιαν Ζλακώνη, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Γεραντώνης, ο πρόεδρος του τοπικού Ιωάννης Μακρίδης, ο σύμβουλος Πολυχρόνης Τσιτίνης, οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Αναστασίου, Αλέξανδρος Πιτσούνης, Γεώργιος Βοσκός, Σωκράτης Σκλιάς, ο σύμβουλος Δημήτρης Σέρρας, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Βασλικού Μαρίνος Καβουκίδης, ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Βασίλης Γουρνής και πλήθος κόσμου.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας