Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο 70% η απεργία των καθηγητών στο νομό Εύβοιας σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ευβοίας. Η ΕΛΜΕ Ευβοίας, καλεί όλους τους γονείς σε ενημέρωση-συζήτηση για τα προβλήματα της δημόσιας παιδείας την Πέμπτη 19/9 στο Εργατικό Κέντρο.
ΕΛΜΕ Ευβοίας
ΕΛΜΕ Ευβοίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ευβοίας:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

συνεχίστηκε πολύ δυναμικά και η δεύτερη μέρα της μεγάλης απεργίας των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα. Το ποσοστό της δεύτερης μέρας κυμάνθηκε στο 80% πανελλαδικά (70% στο νομό μας), εξακολουθώντας να αποστομώνει τις Κασσάνδρες εκείνες που ήθελαν να παρουσιάσουν τον κλάδο απομονωμένο από την ηγεσία του. Πολλοί απεργοί συνάδελφοι σήμερα, αφού κάναμε την περιφρούρηση στα σχολειά μας, συναντηθήκαμε στις 11 π.μ. στα ΕΠΑΛ του Βούρκου, κάναμε διαδήλωση μέσα στο χώρο του σχολείου και μετά σχηματίσαμε μια τεράστια αυτοκινητο-μοτο-πομπή, με τις σημαίες και τις αφίσες της ΟΛΜΕ, που ξεχύθηκε σε όλη την πόλη. Ο ενθουσιασμός ήταν πολύ μεγάλος και η ανταπόκριση από τον κόσμο πολύ θετική.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, τρίτη κατά σειρά μέρα της απεργίας μας και πρώτη ημέρα της 48ωρης πανδημοσιουπαλληλικής  απεργίας, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες  σε αγωνιστική πανστρατιά για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Το πρωί πλαισιώνουμε τις απεργιακές επιτροπές στα σχολεία μας μιλάμε με τους/τις μαθητές /τριές μας, παροτρύνουμε τους αμφίθυμους συναδέλφους να συστρατευθούν μαζί μας.

Στις 11 πμ. συγκεντρωνόμαστε από όλα τα μέρη της Εύβοιας, έξω από το κατειλημμένο Διοικητήριο (οδός Χαϊνά) στη Χαλκίδα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους γονείς και τους μαθητές μας και διαδηλώνουμε δυναμικά στους δρόμους της πόλης. Παίρνουμε μαζί μας σφυρίχτρες, σημαίες, ταμπούρλα, κορνέτες, κάνουμε την παρουσία μας αισθητή στην πόλη.

Την Πέμπτη  19 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 καλούμε όλους τους γονείς σε ανοικτή ενημέρωση-συζήτηση για τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου, στο Εργατικό  Κέντρο. Στις 19:30. της ίδιας μέρας στον ίδιο χώρο, όλοι οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούμε τη Γενική μας Συνέλευση για την εκτίμηση της κατάστασης και τη συνέχιση του αγώνα. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι από τις γύρω περιοχές να πλαισιώνουν τις δράσεις της ΕΛΜΕ. Είναι σημαντικό για την διατήρηση του αγωνιστικού φρονήματος.
                             
Καλή συνέχεια στον αγώνα μας! Πάμε γερά!

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                     Η γεν. γραμματέας

Κολιού Όλγα                                     Νίκα Χαρά                     
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας