Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η νεα δημοτική παράταξη έχει την ονομασία «Δημοτική Ανανέωση Σκύρου».
Ο πρόεδρος του συνδυασμού Μαυρίκος Νικόλαος
Ο πρόεδρος του συνδυασμού Μαυρίκος Νικόλαος

Το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της νέας παράταξης είναι το ακόλουθο:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες της Σκύρου,

Έχουμε μπροστά μας, σε λιγότερο από ένα χρόνο, τη μεγάλη πρόκληση των Δημοτικών Εκλογών του 2014 και πρέπει να πάρουμε μια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του Δήμου μας, το οποίο απαιτεί και επιβάλλει συνεργασίες σε κάθε επίπεδο.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι το Νησί μας  έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης σε σχέση με ομοειδή νησιά της χώρας μας. Αρκεί να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του που είναι πραγματικά πολλά.

Τo ερώτημα που τίθεται σε όλους μας, είναι αν μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε πορεία. Αν έχουμε εφαρμόσιμες λύσεις για τα  προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά.

Η απάντηση είναι ΝΑΙ έχουμε λύσεις, έχουμε ιδέες και έχουμε όρεξη να ασχοληθούμε.

Με όπλο μας την αποφασιστικότητα ,την φρεσκάδα, τις νέες ιδέες και πάνω από όλα την πλήρη επίγνωση, του τι θέλουμε να αλλάξουμε, αφού δεν είμαστε «πολιτικοί μετανάστες» αποφασίσαμε να μην μείνουμε απλοί θεατές σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, γιατί εμείς τα προβλήματα τα βιώνουμε καθημερινά μαζί με τις οικογένειες μας.

Είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή της σημερινής γκρίζας πραγματικότητας, για την θέση νέων στόχων και τη διάνοιξη νέων δρόμων, για να προσπεράσουμε όλους όσους αδιαφόρησαν για την ποιότητα της ζωής μας. Είμαστε βέβαιοι, ότι αν πιστέψουμε όλοι στις δυνατότητές μας, τις αξίες μας, τον ίδιο μας τον εαυτό, αν πιστέψουμε ότι μία άλλη πολιτική είναι εφικτή και ότι η δύναμη της ελπίδας, της αλλαγής και της δημιουργίας  υπάρχει μέσα μας, δεν απομένει παρά να ενεργοποιηθεί η διάθεσή μας, υπό κατάλληλες συνθήκες και να αλλάξουμε το νησί μας.

Οι στόχοι μας είναι:

1) Συνεργασία όλων των δυνάμεων που αγαπούν τον τόπο και θέτουν ως προτεραιότητα την  Ανάπτυξη, την Υγεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον εθελοντισμό.

2) Καινοτομία με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στήριξη επιχειρηματικών δράσεων   ώστε να διατηρηθούν υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες.

3) Ισόρροπη Αειφόρο Ανάπτυξη για την προστασία του Περιβάλλοντος, την  Καθαριότητα, την βελτίωση της Ποιότητας Ζωής, την διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

4) Ώθηση στην επιχειρηματικότητα δημιουργώντας υποδομές και βοηθώντας εμπράκτως κάθε προσπάθεια των συμπολιτών μας για  επενδύσεις.

5) Διεκδίκηση από τη κεντρική διοίκηση των απαραίτητων πόρων για την ολοκληρωμένη λειτουργία των νέων αρμοδιοτήτων που μεταφέρθηκαν στους Δήμους

6) Χρηστή Διοίκηση στον Δήμο, με διαφανή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις αρχές της οικονομίας, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας με πλήρη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και στόχο την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

7) Αποκατάσταση της επικοινωνίας των πολιτών με τον Δήμο με την καθημερινή παρουσία μας ανάμεσα σας και αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία.

8) Δημιουργία μόνιμης επιτροπής απόδημων Σκυριανών στο Δήμο, με στόχο την συμμετοχή τους  στην ανανέωση της Σκύρου.

Τέλος σαν μια παράταξη με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ η οποία σε συνεργασία και με άλλους φορείς θα αναπτύξει δράσεις στήριξης των κοινωνικά αδύναμων και ευπαθών ομάδων .(πχ. Επαναφορά της συνεργασίας του Δήμου με το γηροκομείο),
απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια που αφορά όλους τους Σκυριανούς και ανοίγουμε δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες με απώτερο σκοπό να αξιοποιήσουμε κάθε καλή ιδέα.

Η ελπίδα για τη Σκύρο γεννήθηκε!

Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ανανέωση στο Νησί μας.

Email: d.a.skyroy@gmail.com

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΚΥΡΟΥ

Μαυρίκος Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Η Έλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

17/01/2018
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας διοργανώνει ομιλί...
Μελέτη Γυμνασίου και Λέσχη Αριστείας στo Φροντιστήριo Πουκαμισάς Χαλκίδας

Μελέτη Γυμνασίου και Λέσχη Αριστείας στo Φροντιστήριo Πουκαμισάς Χαλκίδας

24/08/2017
Τα φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ Χαλκίδας ξεκινούν δυναμικά τη φετινή χρονιά, εντάσσοντας στα ήδη υπάρχοντα νέ...
Η ταινία «The Post» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «The Post» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

18/01/2018
Η ταινία «The Post» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 εώς και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας