Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ύστερα από την καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας προς τη Διοίκηση της Επιχείρησης Carefour – Μαρινόπουλος για την παράνομη και προκλητική απόλυση του μέλους της Διοίκησής του σωματείου, Μαρίας Μπλάνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, έξω από το κατάστημα Carrefour στη Ληλαντίων.
Ένταση και συλλήψεις στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα
Ένταση και συλλήψεις στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα

Στη σημερινή συγκέντρωση έξω από κατάστημα της επιχείρησης, που έγινε με αφορμή την απόλυση της συναδέλφου αλλά και την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη βίαιη απομάκρυνση των απεργών. Εκτελώντας εντολές  που δέχονταν από στελέχη της επιχείρησης, προχώρησαν σε συλλήψεις συνδικαλιστών. Ενδεικτικά, στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται οι Αντώνης Κούκουρας (μέλος της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ), Θέμος Βασιλείου (εργαζόμενος), Κώστας Ρουμπής (εργαζόμενος), Κώστας Παπακωνσταντίνου (εργαζόμενος), Γιώργος Μπενέκος (εργαζόμενος) και Άρης Βενιζέλος (εργαζόμενος).

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δυνάμεις από την Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών, το Κλαδικό Μετάλλου νομού Εύβοιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Σταματούκος από τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Ντούρου Σοφία, εκλεγμένη στην Περιφέρεια με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σε απάντηση της τρομοκρατίας, η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων και όλων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα της επιχείρησης. Έχουμε πείρα πλέον! Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές είναι αδίστακτοι. Έχουν στην υπηρεσία τους τις κυβερνήσεις αλλά και την αστυνομία. Καμία ανοχή!

Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της συναδέλφου και την τρομοκρατική σύλληψη συνδικαλιστών και εργαζομένων!

Απαιτούμε τώρα την ακύρωση της απόλυσης!

Να αφεθούν τώρα οι συλληφθέντες συνδικαλιστές!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας