Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανοιχτή επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις που σημειώθηκαν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία ειδικής αγωγής.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία είναι εκρηκτική. Αντιμέτωποι με πλήθος προβλημάτων και σοβαρών ελλείψεων οι μαθητές με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Παρατηρούνται καθυστερήσεις στο διορισμό εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ χρόνιες παραμένουν οι ελλείψεις σε μη προσβάσιμα σχολικά κτήρια, στα ωρολόγια προγράμματα, στην παροχή παράλληλης στήριξης και συνεκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία. Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη οργάνωσης στο σύστημα μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία τους.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς είναι το ακόλουθο:

Αναφορά

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
                                                     
Θέμα: «Προβλήματα και ελλείψεις στα ειδικά σχολεία »

Ο βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης καταθέτει ως αναφορά την ανοιχτή επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, σχετικά με την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης.

Αναρίθμητα τα προβλήματα και οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στα Ειδικά σχολεία. Συγκεκριμένα αναφέρονται ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, στο σύστημα μετακίνησης, στα ωρολόγια προγράμματα, στο εκπαιδευτικό υλικό, σε μη προσβάσιμα σχολικά κτήρια και σε πολλούς ακόμη τομείς.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας