Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τώρα που ο αγώνας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και για την επιτυχή έκβασή του έχει μεγάλη σημασία η κατάληψη του Περιφερειακού Μεγάρου η Περιφερειακή αρχή δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του «πυροσβέστη» και του «εκτονωτή» των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων, σύμφωνα με το Νίκο Στούπη, Περιφερειακό Σύμβουλο.
Νίκος Στούπης
Νίκος Στούπης

Με τη μαζική μας συμμετοχή και την ενεργητική μας συμπαράσταση στους αγώνες των εργαζομένων βάζουμε τέλος και ανατρέπουμε τη βαρβαρότητα. Ανοίγουμε το δρόμο για τη σωτηρία και ανόρθωση της χώρας προς όφελος του λαού.

Με ευκαιρία τον πανελλαδικό παλλαϊκό ξεσηκωμό και κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στους εργαζόμενους που εδώ και δύο εβδομάδες αγωνίζονται – έχοντας ως βάση και ορμητήριο του αγώνα τους το κατειλημμένο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας – ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων που ελέω μνημονιακής λαίλαπας διέλυσαν την βιομηχανική παραγωγική βάση του νομού και της χώρας , αποδιάρθρωσαν τις εργασιακές σχέσεις, οδήγησαν χιλιάδες εργαζόμε-νους στον καιάδα της ανεργίας και την ανασφάλεια, φτωχοποίησαν μεγάλες μάζες της κοινωνίας και διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας εκχωρώντας κυριαρχικά της δικαιώματα και περιορίζοντας την Δημοκρατία, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας κ. Στουπής δήλωσε:

«Ο πρωτόγνωρος -μεγαλειώδης - συντονισμένος και κλιμακούμενος υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου αγώνας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Νομού που έβαλαν λουκέτο, απολαμβάνει την συμμετοχή μας και τυγχάνει της απόλυτης πολιτικής υποστήριξής μας.

Πεποίθησή μας είναι πως τέτοιοι αγώνες με τα συγκεκριμένα τους αιτήματα, τον συγκεκριμένο τους χαρακτήρα και τις εναλλασσόμενες μορφές τους μπορούν να συμβάλλουν και να αποκτήσουν θετική προοπτική μέσα από την μοναδική πολιτική λύση σήμερα που έχει ανάγκη η χώρα, ο τόπος και ο λαός μας, και προβάλλει πια στο προσκήνιο ως εφικτή: Να γκρεμιστεί και να φύγει η δικομματική μνημονιακή υποταγμένη Κυβέρνηση της καταστροφής. Να ανοίξει ο δρόμος για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με κορμό την Αριστερά που θα μαζέψει τα συντρίμμια , θα αποκαταστήσει τις καταστροφές και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την προοδευτική ανάταξη της χώρας.

Το κατειλημμένο Διοικητήριο ή και άλλοι Δημόσιοι χώροι που μπορεί μελλοντικά να επιλεγούν προς κατάληψη από την συντονιστική Επιτροπή αγώνα είναι προφανές ότι δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά θέλουν συμβολικά να αναδείξουν την κρισιμότητα των προβλημάτων και να στρέψουν την προσοχή και το ενδιαφέρον των υπευθύνων και της κοινωνίας σε αυτά.

Τώρα που ο αγώνας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και για την επιτυχή έκβασή του έχει μεγάλη σημασία η κατάληψη του Περιφερειακού Μεγάρου να μετατραπεί ταυτόχρονα από τη μια ως «στρατηγείο» όλων των αγωνιζόμενων στρωμάτων σήμερα για την ανατροπή της Κυβερνητικής Πολιτικής και από την άλλη η «σπίθα» για να διαχυθεί ο αγώνας αυτός μέσα σε όλη την κοινωνία της Χαλκίδας , της Εύβοιας , της Περιφέρειας.

Σε αυτό τον αγώνα η Περιφερειακή αρχή δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του «πυροσβέστη» και του «εκτονωτή» των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Ούτε βέβαια το ρόλο του «διαμεσολαβητή» για μια συνάντηση των αρμοδίων υπουργών με τους συνδικαλιστές –οποία κατάντια για την Δημοκρατία στην χώρα μας-.Πολύ περισσότερο –προειδοποιούμε - δεν νομιμοποιείται να παίξει τον «ξεφτιλισμένο» ρόλο του «Δούρειου Ίππου» για το χτύπημα του αγώνα, με πιθανό κάλεσμα για επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο χώρο μετά την Παρασκευή αν δεν σταματήσει η κατάληψη, όπως διάφορα «παπαγαλάκια» από χθες σπέρνουν ψιθύρους.

Τις δίνεται η ευκαιρία, έστω και την ύστατη ώρα, έστω και αν μέχρι σήμερα παριστάνει την «άφωνη» και «αόμματη» απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα, να ορθώσει μια – επί τέλους – αγωνιστική φωνή, στην πράξη, συγκαλώντας άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο και παίρνοντας απόφαση για κινητοποιήσεις της Περιφέρειας με τα δικά της αιτήματα».
Δημοφιλή σήμερα

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκίδα

14/12/2018
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:30, στον πεζόδρομο Κριεζώτου και Αβάντων, θα γίνει η «τελετή Ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στο κέντρο της ...
Η Χαλκίδα «άναψε» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της

Η Χαλκίδα «άναψε» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της

17/12/2018
Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, κατέκλυσαν το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018 την πλατεία και τους πεζόδρομους πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο ...
Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια για τις εθνικές εκλογές

Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια για τις εθνικές εκλογές

17/12/2018
Το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας για τις εθνικές εκλογές. Πλούσιο το ψ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας