Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14/9 το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Χαλκίδα
39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Χαλκίδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα εκδηλώσεων του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- "Οδηγητή" στη Χαλκίδα, το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη.

Η εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνέβαλλαν στην πλατύτερη προπαγάνδιση των θέσεων του ΚΚΕ, στο μεγαλύτερο άνοιγμα της πολιτικής και πολιτιστικής πρότασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο βαθιάς καταπίεσης και εξαθλίωσης του λαού, σε μια περίοδο που η καπιταλιστική οικονομική κρίση καταδικάζει την εργατική λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και την ανέχεια.

Σε μια περίοδο πλαστών ειδώλων και προώθησης χυδαίων κακέκτυπων «πολιτισμού» και «τέχνης» στη νεολαία και το λαό από μέρους της αστικής τάξης. Σήμερα που καλλιεργείται η λογική του «πάτα επί πτωμάτων», η λογική του «φάε τον διπλανό σου» και που γίνεται συστηματική προσπάθεια κατακρεούργησης οποιασδήποτε εξευγενισμένης αξίας και ιδανικού για τη νεολαία, για άλλη μια φορά το φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας έδωσε πνοή, έδωσε ζωή στα πολιτιστικά ήθη και έθιμα της εργατικής τάξης και του λαού, έδειξε με τον πιο όμορφο τρόπο, τη χαρά και την περηφάνια του αγώνα.

Πλήθος κόσμου στην κεντρική πολιτική ομιλία
Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στους χώρους του Φεστιβάλ για να παρακολουθήσει την κεντρική πολιτική ομιλία από το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρετισμό εκ μέρους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας απηύθυνε η Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας - Θήβας Γεωργία Πύθουλα, ενώ στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τη σημερινή νεολαία, τον έντονο αντικομμουνισμό που καλλιεργείται και ανέλυσε διεξοδικά τόσο στους νέους όσο και στους μεγαλύτερους την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Πλούσιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Μετά την ομιλία ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στη στρατευμένη τέχνη Ρίτσου, Βάρναλη, Ελύτη, Αγγουλέ και Λαϊκό - Ρεμπέτικο Γλέντι από το συγκρότημα Ρωμιοσύνη, το οποίο κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Οι μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και δήλωσαν την περηφάνια και την τιμή να τραγουδούν και να παίζουν στο φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" και για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Μεγάλη συμμετοχή στις αθλητικές εκδηλώσεις
Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου είχε ολοκληρωθεί το τουρνουά ποδοσφαίρου της ΚΝΕ με σύνθημα: «Κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου. Πες ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά», με νικητές να ανακηρύσσονται οι «Parking», μια ομάδα νέων μαθητών από Ε' δημοτικού μέχρι και Β' Λυκείου. Το τελικό σκορ με το οποίο νίκησε η ομάδα ήταν 8-4. Για την ιδέα του ονόματος αυτού, είπαν συγκεκριμένα: «Ο λόγος που αποφασίσαμε το όνομα της ομάδας, είναι ότι επειδή δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος να παίξουμε μπάλα, αναγκαζόμαστε να παίζουμε στο πάρκινγκ απέναντι από το πάρκο».

Επίδειξη ικανοτήτων με bmx
Την προγραμματισμένη ροή της επίδειξης ικανοτήτων με bmx ανέτρεψαν μια μεγάλη παρέα από νέους που ζήτησαν από τους διοργανωτές να συμμετέχουν και αυτοί. Φυσικά και τα παιδιά έγιναν αποδεκτά στο διαγωνισμό και από 3 που ήταν προγραμματισμένο έγιναν πάνω 10. Οι νέοι έδειξαν μερικές από τις πιο σπουδαίες κινήσεις και κόλπα τους, ενώ όλος ο κόσμος του Φεστιβάλ μικροί και μεγάλοι τους κοιτούσαν έκπληκτοι. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικά συμμετοχής και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ
Με μεγάλη επιτυχία κύλησε η πρώτη μέρα του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο Βούρκου στη Χαλκίδα. Η ομιλία - συζήτηση, με θέμα«Διαδίκτυο: Μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή χειραγώγησης», βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από νεολαίους, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες. Μετά την εισήγηση έγιναν αρκετές ερωτήσεις για ζητήματα που απασχολούν το νέο σε σχέση με το διαδίκτυο, που κινήθηκαν κυρίως στις εξής κατευθύνσεις:
- Πώς αξιοποιούν το ίντερνετ οι αστικές κυβερνήσεις, οι μυστικές υπηρεσίες κλπ.
- Κατά πόσο τελικά είναι αντικειμενική και ανεξάρτητη η ενημέρωση μέσω ίντερνετ.

Πλούσιες καλλιτεχνικές δραστηριότητες
Μετά από την ομιλία ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό σύλλογο «Το Αλωνάκι». Οι νέοι χορευτές και χορεύτριες κέρδισαν το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου. Τέλος, ακολούθησε συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «Wide Awake»και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι, το οποίο κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Ακόμα στο χώρο του φεστιβάλ λειτούργησε παιδότοπος, με τη βοήθεια και την προσφορά μελών και φίλων της ΚΝΕ. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να παίξουν, να δουν ταινίες. Χαρακτηριστικό είναι πως μεγάλο ποσοστό γονιών που ήρθαν με τα παιδιά τους στον παιδότοπο, περνούσαν από το χώρο και μπήκαν να συμμετάσχουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Στο χώρο ακόμη συλλέχθηκαν διάφορα πράγματα, π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.α. όπως και θα συνεχίσουν και σήμερα, τα οποία θα παραδοθούν ως ένδειξη ταξικής αλληλεγγύης σε οικογένειες απεργών, απολυμένων, ανέργων.
Επίσης το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» φάνηκε να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού μέλη και φίλοι της ΚΝΕ πέρασαν από εκεί και αγόρασαν βιβλία που τους ενδιέφεραν.
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

15/10/2018
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με νέο εξώδικο προς την κρατική βιομηχανία προειδοποιεί με μέτρα που προβλέπονται στον Κώδι...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας

15/10/2018
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από τους γονείς των μαθητών του Ειδικού νηπιαγωγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας