Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Κώστας Μαρκόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, αναφορά και πλήρη φάκελο στοιχείων που έχουν περιέλθει στα χέρια του για την παράνομη λειτουργία ιδιωτικού κυνοκομείου σε οικιστική περιοχή του Βασιλικού Ευβοίας.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Πρόκειται για μια υπόθεση που αποτελεί εστία αδιαφορίας απέναντι στην εφαρμογή του νόμου, δημιουργεί ερωτήματα χρηστής και νόμιμης διαχείρισης δημοσίου χρήματος και αναδεικνύει την απόλυτη αδυναμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να προστατέψει τον πολίτη.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς: 

Αρ. πρωτ. κατάθεσης 4991/24-09-2013

ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα

Μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής της θέσης «Γουρνιά» Αγίου Ανδρέα της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, για την παράνομη λειτουργία στην εν λόγω περιοχή, μονάδας φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Συλλόγου Ζωόφιλων Χαλκίδας, με την επωνυμία «το Καταφύγιο», στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα στις 2/4/2013 Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Έλαβα στη συνέχεια απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία στις οποίες έχει επισυναφθεί αλληλογραφία και αποφάσεις των υπηρεσιών σχετικά με τη λειτουργία του εν λόγω κυνοκομείου. Όπως φαίνεται από τις απαντήσεις τις οποίες έλαβα αλλά και από τις συνεχιζόμενες καταγγελίες από τους κατοίκους της περιοχής, το καταφύγιο είναι παράνομο, χωρίς αδειοδότηση και σε οικιστική ζώνη.

Η συμπεριφορά τους αυτή αποτελεί επιδεικτική περιφρόνηση των νόμων και των αρχών του κράτους. Οι προϋποθέσεις λειτουργίας καταφυγίων για αδέσποτα ζώα και οι διαδικασίες για την διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σήμανση, καταγραφή, κτηνιατρική εξέταση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, θεραπευτική αγωγή, στείρωση, υιοθεσία, επανένταξη στο χώρο περισυλλογής), με παράλληλη διασφάλιση της δημόσιας υγείας περιγράφονται στις διατάξεις του Ν. 4039/2012.

Νόμο τον οποίο αρνούνται με την συμπεριφορά τους οι αρμόδιοι του καταφυγίου να εφαρμόσουν και οι υπηρεσίες δηλώνουν αδυναμία να εκτελέσουν λόγω ακριβώς αυτής της συμπεριφοράς. Προσφάτως δε, στις 2/9/2013, η «επιτροπή γνωμοδοτήσεως περί χορηγήσεως αδειών ίδρυσης κλινικών και ενδιαιτημάτων ζώων» γνωμοδότησε ομόφωνα ότι για τις παρούσες εγκαταστάσεις, δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση άδειας ίδρυσης καταφυγίου αδεσπότων ζώων συντροφιάς.

Πρέπει να επισημάνω ότι έχει περιέλθει εις γνώση μου και δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο υπάρχει υπόνοια πώλησης των ζώων αυτών στο εξωτερικό για πειράματα.

Με την αναφορά μου αυτή σας καταθέτω όλο το υλικό των εγγράφων που έχω στην κατοχή μου, ήτοι αντίγραφα της ερώτησης που κατέθεσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τις απαντήσεις που έλαβα με όλα τα συνημμένα τους έγγραφα, την καταγγελία των κατοίκων με τα συνημμένα έγγραφα, στα οποία εμπεριέχεται και η υπ’ αριθμ. 364/1998 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας αλλά και φωτογραφίες από τις πινακίδες που πληροφορούν για την χρηματοδότηση που έλαβε με ελεγχόμενο για την νομιμότητα του τρόπο, αφού δεν είχε άδεια λειτουργίας, το ανωτέρω καταφύγιο ζώων. Όπως επίσης και το δημοσίευμα το οποίο έχει έλθει εις γνώση μου προς διερεύνηση, καθώς και την πρόσφατη αρνητική απόφαση της επιτροπής γνωμοδοτήσεως της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Ζητώ την παρέμβαση σας, με σκοπό επιτέλους να υποχρεωθούν οι υπεύθυνοι να εφαρμόσουν το νόμο, να εξασφαλιστεί με νόμιμο τρόπο η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία και ησυχία της περιοχής των εγκαταστάσεων του καταφυγίου και ο σεβασμός της ιδιοκτησίας και του χαρακτήρα της περιοχής σαν οικιστικής. Επιπλέον δε, να διερευνηθεί με ποιο τρόπο χρηματοδοτήθηκε με δημόσιο χρήμα από την τοπική αυτοδιοίκηση, ένα ίδρυμα το οποίο επί σειρά ετών λειτουργεί χωρίς άδεια.

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Βουλευτής Νομού Ευβοίας
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Γιώργος Τσουνής (26/10/2013 4:22:05 πμ)
Μη φοβάσαι κύριε Μαρκόπουλε είναι καταφύγιο για τετράποδα ΑΔΕΣΠΟΤΑ εσύ δεν κινδυνεύεις να φιλοξενηθείς….. Στα ξενοδοχεία που έκανες τις φιέστες σου με υπέρογκα ποσά και δεν είχαν άδεια λειτουργίας ποια αναφορά έκανες στον εισαγγελέα?
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας