Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επίκαιρη ερώτησή του, προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών, ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Πιπεργιάς θίγει την εμπλοκή που έχει ανακύψει στο έργο ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας από το Δήμο Χαλκιδέων και στις κυβερνητικές σκοπιμότητες που σκοπό έχουν να πλήξουν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής. Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

"Η δημοτική αγορά του Δήμου Χαλκίδας, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, λόγω της παλαιότητας των κτισμάτων, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των δημοτών, από πτώσεις ετοιμόρροπων τμημάτων και για την δημόσια υγεία, αφού στους ακατάλληλους από κάθε άποψη χώρους της στεγάζονται καταστήματα που σχετίζονται με τη διατροφή των δημοτών της Χαλκίδας.
Για τους λόγους αυτούς, η δημοτική αρχή της Χαλκίδας, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους δημότες, με το προεκλογικό της πρόγραμμα, αποφάσισε να την κατεδαφίσει και στην θέση της να κατασκευάσει νέα μικρότερη αγορά, με παράλληλη αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που θα δημιουργηθούν.
Την παραμονή όμως της προγραμματισμένης κατεδάφισης της δημοτικής αγοράς, στις 9/5/2005, υπήρξε παρέμβαση, μετά από αίτημα ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών της Χαλκίδας, της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, η οποία ζήτησε να μην προχωρήσει ο Δήμος της Χαλκίδας στην κατεδάφιση επικαλούμενη τον Ν. 3028/2002 "Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού με τον υπ. αριθμ. 1627/18-5-2005 έγγραφό του, γνωστοποίησε στο Δήμο Χαλκίδεων, ότι θα επανεξετασθεί ο χαρακτηρισμός του κτηρίου της αγοράς ως νεωτέρου μνημείου. Για το σκοπό αυτό, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της συγκρότησης επιτροπής για να εξετάσει επισταμένως το όλο θέμα.
Μέχρι σήμερα όμως, παρά της επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου Χαλκιδέων, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων δεν έχει υποβάλει κανένα πόρισμα, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνετε η άποψη, ότι η κωλυσιεργία που παρουσιάζεται οφείλεται σε σκόπιμες κυβερνητικές παραλήψεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να παρουσιασθεί, εν' όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, ότι η δημοτική αρχή αδρανεί και είναι αναποτελεσματική.
 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
 
 Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή νέας Δημοτικής Αγοράς στη Χαλκίδα;"

 




Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική θεατρική παράσταση «Μύθου του Αισώπου» στη Χαλκίδα

Η παιδική θεατρική παράσταση «Μύθου του Αισώπου» στη Χαλκίδα

25/07/2017
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για 7ο συνεχές καλοκαίρι με τις παραστάσεις Το Ασχημόπαπο, "Ο Βασιλιάς των Λι...
Παναγία Λιαουτσιάνισσα, Κύμη Εύβοιας

Παναγία Λιαουτσιάνισσα, Κύμη Εύβοιας

06/08/2013
Στο συνοικισμό Λιαουτσιάνισσα Κύμης, σε μια μαγευτική τοποθεσία, υψώνεται μεγαλοπρεπής ο Ναός της Παναγίας, αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο ναός εορτάζει την ημέρα Κοιμή...
Εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγία την Ξαριστή στον Μίστρο Εύβοιας

Εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγία την Ξαριστή στον Μίστρο Εύβοιας

16/08/2017
Μετά την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία μοιράστηκε φαγητό στο πλήθος των πιστών που παρευρ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας