Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επίκαιρη ερώτησή του, προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών, ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Πιπεργιάς θίγει την εμπλοκή που έχει ανακύψει στο έργο ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας από το Δήμο Χαλκιδέων και στις κυβερνητικές σκοπιμότητες που σκοπό έχουν να πλήξουν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής. Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

"Η δημοτική αγορά του Δήμου Χαλκίδας, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, λόγω της παλαιότητας των κτισμάτων, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των δημοτών, από πτώσεις ετοιμόρροπων τμημάτων και για την δημόσια υγεία, αφού στους ακατάλληλους από κάθε άποψη χώρους της στεγάζονται καταστήματα που σχετίζονται με τη διατροφή των δημοτών της Χαλκίδας.
Για τους λόγους αυτούς, η δημοτική αρχή της Χαλκίδας, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους δημότες, με το προεκλογικό της πρόγραμμα, αποφάσισε να την κατεδαφίσει και στην θέση της να κατασκευάσει νέα μικρότερη αγορά, με παράλληλη αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που θα δημιουργηθούν.
Την παραμονή όμως της προγραμματισμένης κατεδάφισης της δημοτικής αγοράς, στις 9/5/2005, υπήρξε παρέμβαση, μετά από αίτημα ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών της Χαλκίδας, της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, η οποία ζήτησε να μην προχωρήσει ο Δήμος της Χαλκίδας στην κατεδάφιση επικαλούμενη τον Ν. 3028/2002 "Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού με τον υπ. αριθμ. 1627/18-5-2005 έγγραφό του, γνωστοποίησε στο Δήμο Χαλκίδεων, ότι θα επανεξετασθεί ο χαρακτηρισμός του κτηρίου της αγοράς ως νεωτέρου μνημείου. Για το σκοπό αυτό, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της συγκρότησης επιτροπής για να εξετάσει επισταμένως το όλο θέμα.
Μέχρι σήμερα όμως, παρά της επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου Χαλκιδέων, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων δεν έχει υποβάλει κανένα πόρισμα, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνετε η άποψη, ότι η κωλυσιεργία που παρουσιάζεται οφείλεται σε σκόπιμες κυβερνητικές παραλήψεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να παρουσιασθεί, εν' όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, ότι η δημοτική αρχή αδρανεί και είναι αναποτελεσματική.
 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
 
 Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή νέας Δημοτικής Αγοράς στη Χαλκίδα;"

 
Δημοφιλή σήμερα

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

14/01/2018
Το ΕΚΑΒ Χαλκίδας παρέλαβε νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης για όλη την Εύβοια....
Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

15/01/2018
Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι από αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, θα υπάρξουν αλλαγές στην πορεία οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου....
Δίνεται ξανά σε χρήση το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Δίνεται ξανά σε χρήση το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

15/01/2018
Μετά τις επισκευές σε καίρια σημεία του μηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού, δίνεται ξανά σε χρήση, αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, το Δημοτικό Κολυμβητήρ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας