Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επίκαιρη ερώτησή του, προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών, ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Πιπεργιάς θίγει την εμπλοκή που έχει ανακύψει στο έργο ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας από το Δήμο Χαλκιδέων και στις κυβερνητικές σκοπιμότητες που σκοπό έχουν να πλήξουν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής. Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

"Η δημοτική αγορά του Δήμου Χαλκίδας, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, λόγω της παλαιότητας των κτισμάτων, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των δημοτών, από πτώσεις ετοιμόρροπων τμημάτων και για την δημόσια υγεία, αφού στους ακατάλληλους από κάθε άποψη χώρους της στεγάζονται καταστήματα που σχετίζονται με τη διατροφή των δημοτών της Χαλκίδας.
Για τους λόγους αυτούς, η δημοτική αρχή της Χαλκίδας, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους δημότες, με το προεκλογικό της πρόγραμμα, αποφάσισε να την κατεδαφίσει και στην θέση της να κατασκευάσει νέα μικρότερη αγορά, με παράλληλη αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που θα δημιουργηθούν.
Την παραμονή όμως της προγραμματισμένης κατεδάφισης της δημοτικής αγοράς, στις 9/5/2005, υπήρξε παρέμβαση, μετά από αίτημα ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών της Χαλκίδας, της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, η οποία ζήτησε να μην προχωρήσει ο Δήμος της Χαλκίδας στην κατεδάφιση επικαλούμενη τον Ν. 3028/2002 "Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού με τον υπ. αριθμ. 1627/18-5-2005 έγγραφό του, γνωστοποίησε στο Δήμο Χαλκίδεων, ότι θα επανεξετασθεί ο χαρακτηρισμός του κτηρίου της αγοράς ως νεωτέρου μνημείου. Για το σκοπό αυτό, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της συγκρότησης επιτροπής για να εξετάσει επισταμένως το όλο θέμα.
Μέχρι σήμερα όμως, παρά της επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου Χαλκιδέων, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων δεν έχει υποβάλει κανένα πόρισμα, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνετε η άποψη, ότι η κωλυσιεργία που παρουσιάζεται οφείλεται σε σκόπιμες κυβερνητικές παραλήψεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να παρουσιασθεί, εν' όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, ότι η δημοτική αρχή αδρανεί και είναι αναποτελεσματική.
 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
 
 Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή νέας Δημοτικής Αγοράς στη Χαλκίδα;"

 
Δημοφιλή σήμερα

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

15/10/2017
Φωτιά στο πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή της Σέτας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017....
Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

15/10/2017
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Ευβοιώτισα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τη...
Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Σέτα Εύβοιας

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Σέτα Εύβοιας

16/10/2017
Η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017 και συνέχισε να καίει ελατοδάσος στην Σέτα Εύβοιας και τις βραδυνές ώρες, ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας