Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επίκαιρη ερώτησή του, προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών, ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Πιπεργιάς θίγει την εμπλοκή που έχει ανακύψει στο έργο ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας από το Δήμο Χαλκιδέων και στις κυβερνητικές σκοπιμότητες που σκοπό έχουν να πλήξουν την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής. Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

"Η δημοτική αγορά του Δήμου Χαλκίδας, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, λόγω της παλαιότητας των κτισμάτων, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των δημοτών, από πτώσεις ετοιμόρροπων τμημάτων και για την δημόσια υγεία, αφού στους ακατάλληλους από κάθε άποψη χώρους της στεγάζονται καταστήματα που σχετίζονται με τη διατροφή των δημοτών της Χαλκίδας.
Για τους λόγους αυτούς, η δημοτική αρχή της Χαλκίδας, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στους δημότες, με το προεκλογικό της πρόγραμμα, αποφάσισε να την κατεδαφίσει και στην θέση της να κατασκευάσει νέα μικρότερη αγορά, με παράλληλη αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που θα δημιουργηθούν.
Την παραμονή όμως της προγραμματισμένης κατεδάφισης της δημοτικής αγοράς, στις 9/5/2005, υπήρξε παρέμβαση, μετά από αίτημα ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών της Χαλκίδας, της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, η οποία ζήτησε να μην προχωρήσει ο Δήμος της Χαλκίδας στην κατεδάφιση επικαλούμενη τον Ν. 3028/2002 "Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού με τον υπ. αριθμ. 1627/18-5-2005 έγγραφό του, γνωστοποίησε στο Δήμο Χαλκίδεων, ότι θα επανεξετασθεί ο χαρακτηρισμός του κτηρίου της αγοράς ως νεωτέρου μνημείου. Για το σκοπό αυτό, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της συγκρότησης επιτροπής για να εξετάσει επισταμένως το όλο θέμα.
Μέχρι σήμερα όμως, παρά της επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου Χαλκιδέων, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων δεν έχει υποβάλει κανένα πόρισμα, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνετε η άποψη, ότι η κωλυσιεργία που παρουσιάζεται οφείλεται σε σκόπιμες κυβερνητικές παραλήψεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να παρουσιασθεί, εν' όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, ότι η δημοτική αρχή αδρανεί και είναι αναποτελεσματική.
 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
 
 Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή νέας Δημοτικής Αγοράς στη Χαλκίδα;"

 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων ο Γιάννης Μπάκας

Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων ο Γιάννης Μπάκας

23/10/2018
Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου ανακοίνωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μπάκας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας