Ο χαλκιδέος γλύπτης Γιώργος Καραχάλιος και η γλύπτρια Ρένα Γρίβα-Καραχάλιου, διοργανώνουν σεμινάριο γλυπτικής για τέσσερις ημέρες 12-1310 και 19-20/10 αντίστοιχα στον χώρο του Εργαστηρίου Τέχνης της Χαλκίδας.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΓΛΥΠΤΙΚΗ Α΄μέρος
Με τον Γιώργο Καραχάλιο και την Ρένα Γρίβα-Καραχάλιου

12,13,19 και 20 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ
Το ανάγλυφο είναι μία μορφή γλυπτικής που έχει στενούς δεσμούς με τη ζωγραφική καθώς και τα 2 εκτυλίσσονται  πάνω σε μία επιφάνεια. Η ζωγραφική αποδίδει το θέμα χρησιμοποιώντας εικαστικά μέσα έκφρασης  (η γραμμή, το χρώμα, η τονικότητα κτλ) μη διαταράσσοντας την επιφάνεια.

Αντίθετα το ανάγλυφο επεμβαίνει στην επιφάνεια προσθέτοντας ή αφαιρώντας ύλη προκειμένου να δημιουργήσει όγκο και την έννοια του βάθους σε ένα σαφώς ορισμένο χώρο.

Κύριο χαρακτηριστικό του ανάγλυφου είναι οι περιορισμένες οπτικές γωνίες θέασής του σε αντίθεση με τα ολόγλυφα γλυπτά που είναι περίοπτα.
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες  μέσα από μία σειρά ασκήσεων – πειραματισμών να αντιληφθούν την έννοια του όγκου, του βάθους και τη διαχείριση του χώρου, έτσι ώστε να είναι ικανοί να αποδώσουν το θέμα τους.

Η νεκρή φύση ή ένα δέντρο, είναι προτεινόμενα θέματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πιο πάνω σκοπούς.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4 ΗΜΕΡΩΝ
1Η μέρα : Παρουσίαση θέματος. Είδη Αναγλύφων – Πειραματισμοί
2η μέρα : Επιλογή θέματος. Ανάλυση, Σχέδια, Μακέτες
3η μέρα : Διαμόρφωση ανάγλυφου
α) επιφάνεια
β) διαχωρισμός επιπέδων
4η μέρα : Ολοκλήρωση έργου

Υλικό : Πηλός ο οποίος έχει τη δυνατότητα πρόσθεσης και αφαίρεσης

Ο Γιώργος Καραχάλιος γεννήθηκε το 1952 στη Χαλκίδα. Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο το Δημήτρη Καλαμάρα και γυψοτεχνία και χαλκοχυτική με δάσκαλους τον Ν. Κερλή και Θ. Βασιλόπουλο. Έχει διδάξει σχέδιο και σύνθεση σε μεταλυκειακές σχολές (ΑΚΤΟ και Γερμανική Σχολή Design). Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και σε ιδιωτικές συλλογές.
 
Η Ρένα Γρίβα-Καραχάλιου γεννήθηκε το 1955 στο Αιτωλικό. Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο το Δημήτρη Καλαμάρα. Από το 1981 διδάσκει στο Κολλέγιο Αθηνών.  Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Κόστος συμμετοχής 50ευρώ.
Εγγραφές 10 Σεπτ. -4 Οκτ.2013

Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας
Πλατεία Αγ.Δημητρίου
34100 Χαλκίδα
Τηλ.2221081811 – fax 2221086366e
Email chalket@otenet.gr | http://chalket.gr/

Ακολουθείστε μας στο Google News