Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς στέλνει το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, ζητώντας άμεσα συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και ποιες λύσεις μπορούν να δοθούν.
Στέφανος Μπασινάς
Στέφανος Μπασινάς

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριε Πρόεδρε,

Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, βιώνουν με ιδιαίτερη ένταση τα αποτελέσματα της κρίσης και της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Το δεύτερο κύμα αποβιομηχάνισης που πλήττει το Νομό μας, έχει οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας.

Η στυγνή καταπάτηση κάθε έννοιας εργατικού  δικαίου, εκ μέρους της εργοδοσίας, έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην φτώχεια, τον μαρασμό και το κοινωνικό περιθώριο.

Μήνες, πολλές φορές και χρόνια, παραμένουμε απλήρωτοι, απολυόμαστε, χωρίς αποζημίωση, η εργατική δικαιοσύνη και τα δικαιώματα έχουν ισοπεδωθεί, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Το άγχος και η ανασφάλεια, είναι μόνιμος σύντροφος εργαζομένων και ανέργων, ιδιαίτερα των νέων, οι οποίοι δεν διακρίνουν καμιά προοπτική εισόδου στην ανύπαρκτη πλέον αγορά εργασίας.

Η τοπική οικονομία βρίσκεται σε επικίνδυνα φθίνουσα πορεία, δημιουργώντας συνθήκες φτώχιας, για χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν  να ανταποκριθούν πλέον σε στοιχειώδεις κοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Επιπλέον, διαπιστώνουμε, ότι ο Νομός μας, παραμένει μονίμως και συνεχώς εκτός οιουδήποτε Εθνικού Σχεδιασμού, με αποτέλεσμα την συνολική  υστέρηση σε αναπτυξιακές υποδομές που μπορούν να δημιουργήσουν στοιχειώδεις προϋποθέσεις εξόδου από το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί.

Η κατάσταση αυτή μας υποχρεώνει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση όλων των  αρμοδίων για την αντιστροφή αυτής  της φθίνουσας πορείας.

Παρότι προσπαθούμε με κάθε τρόπο, (μεταξύ των οποίων και την κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, την οποία συνεχίζουμε για τρίτη εβδομάδα), να  εκφράσουμε την αγωνία μας για το μέλλον του τόπου μας  και το δικό μας μέλλον, διαπιστώνουμε πως από πουθενά δεν υπάρχει η διάθεση για  να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Εκτιμούμε, πως όσο συνεχίζεται αυτή  η ολιγωρία και η αδιαφορία στην προσέγγιση των προβλημάτων, οδηγούμαστε σε συνθήκες κοινωνικής έκρηξης, με  απροσδιόριστες συνέπειες και επιπτώσεις.

Εμείς ως εργαζόμενοι και υπεύθυνοι πολίτες, δεν μπορούμε να είμαστε θεατές αυτής της  καταστροφικής πορείας που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Θεωρούμε, πως κάθε καθυστέρηση, είναι  καταστροφική και πως όσο αφήνουμε τα προβλήματα να συσσωρεύονται τόσο θα επιδεινώνεται  η κατάσταση  και η αντιστροφή του κλίματος θα γίνεται αδύνατη.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε τις ανησυχίες μας, να καταθέσουμε τις απόψεις μας και να συζητήσουμε τις δυνατότητες αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, σε ένα Νομό με τεράστιο φυσικό πλούτο και δυνατότητες, που παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

Αναμένοντας να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                       Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ
Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

13/12/2018
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ...
Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος - Βιογραφικό

Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος - Βιογραφικό

14/12/2018
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος κατά κόσμον Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, γεν...
Έργα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Εύβοια

Έργα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Εύβοια

12/12/2018
Την ένταξη πέντε νέων έργων προϋπολογισμού 7,7 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε σήμερ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας