Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Πρόκειται για μια έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, η οποία πραγματοποιείται από τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύλλογο της Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ευβοίας και τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και του Δήμου Χαλκιδέων, στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χαλκίδας, στη λεωφόρο Χαϊνά. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι το πρωί 11:00-14:00 και το απόγευμα 18:00-21:00.
Οι αρχαίοι Έλληνες «συναντήθηκαν» στη Χαλκίδα
Οι αρχαίοι Έλληνες «συναντήθηκαν» στη Χαλκίδα

Η έκθεση έχει ξεκινήσει από τις 8 Σεπτέμβρη και ήδη λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που γνωρίζει πήρε παράταση μέχρι και τις 15 Οκτώβρη, αντί 30 Σεπτέμβρη που ήταν η αρχική ημερομηνία λήξης της. Κάθε μέρα μάλιστα και από ένα διαφορετικό σχολείο πηγαίνει να την επισκεφθεί, ενώ μεγάλη είναι και η επισκεψιμότητα από Χαλκιδέους και τουρίστες.

Σκοπός της έκθεσης είναι να προβάλλει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, η οποία δεν απέχει και πολύ από τη σημερινή τεχνολογία, ενώ ίσως και να αποτέλεσε τη βάση πολλών σύγχρονων εφευρέσεων.

Στην έκθεση ο καθένας μπορεί να δει μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, να διαβάσει την ιστορία τους ώστε να τα γνωρίσει καλύτερα, ενώ με τη βοήθεια του ειδικού ξεναγού που υπάρχει στην έκθεση, μπορεί να δει ζωντανά πως τα χρησιμοποιούσαν, αφού δίνεται η δυνατότητα επίδειξης της λειτουργίας τους.

Ακόμα στο χώρο υπάρχουν και οθόνες στις οποίες υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ενώ οι γιγαντοαφίσες σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητες. Τέλος, οι επεξηγηματικές πινακίδες είναι μεταφρασμένες σε 7 διαφορετικές γλώσσες.

Τα εκθέματα είναι ιδιοκτησίας του Μουσείου Κατάκολου του Πύργου Ηλείας, ενώ το κινητό τμήμα της έκθεσης που βρίσκεται στη Χαλκίδα, μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα του μουσείου είναι δουλειά 30 ολόκληρων χρόνων.

Παράλληλα στο χώρο της έκθεσης υπάρχει και ειδική κληρωτίδα, στην οποία ο καθένας συμπληρώνει τα στοιχεία του συμμετέχωντας στην κλήρωση για πλούσια δώρα από τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύλλογο Χαλκίδας. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου της Χαλκίδας.

Επιπλέον, η έκθεση δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να δηλώσει τη συμμετοχή του σαν εθελοντής και να αναλάβει εκείνος το ρόλο του ξεναγού στα παιδιά των σχολείων. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο χώρο της έκθεσης.

Πρόκειται για μία πολύ ωραία κίνηση, με μορφωτικό και συνάμα διασκεδαστικό χαρακτήρα τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους, που σίγουρα αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος αν δεν το έχει ήδη κάνει, ενώ για τους πιο δύσπιστους μια επίσκεψη είναι ικανή να τους πείσει.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας