Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Διοργανώνεται από τους Ενεργούς Πολίτες Αυλίδας, ύστερα από καταγγελία του Κώστα Δαύλια για μόλυνση της θάλασσας του Βαθέως Αυλίδος, από διαρροή πετρελαίου στην περιοχή των Ναυπηγείων Χαλκίδας.
Συζήτηση για τη μόλυνση του Ευβοϊκού στη Χαλκίδα
Συζήτηση για τη μόλυνση του Ευβοϊκού στη Χαλκίδα

Πρόσφατα στην θάλασσα του Βαθέος Αυλίδας, συνέβη για μια ακόμα φορά διαρροή πετρελαίου (υπολογίζεται περίπου 3,5 τόνοι) στη θάλασσα απ την περιοχή των ναυπηγείων Χαλκίδας. Στη συνέχεια όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, η εταιρεία των ναυπηγείων έριξε διαλυτικό στη θάλασσα, ώστε να μειώσει οπτικά τη ρύπανση, κάνοντας ωστόσο τεράστια την περιβαλλοντολογική καταστροφή του βυθού. Ο Δήμος έκανε αναφορά στον Εισαγγελέα και η Λιμενική Αστυνομία ακόμα κάνει έρευνα !!! Ένα μήνα πριν είχε γίνει απ την Λιμενική Αστυνομία άσκηση για υποτιθέμενη διαρροή πετρελαίου απ τη συγκεκριμένη εταιρεία. Τότε απλώθηκαν δίχτυα στη θάλασσα, έριξαν φίλτρα κι ότι άλλο προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Ένα μήνα μετά συνέβη η διαρροή πραγματικά. Στην προσπάθεια να υποβαθμιστεί το περιβαλλοντολογικό έγκλημα, προσπάθησαν να 'καθαρίσουν' τη θάλασσα με ... κουβαδάκια !!! Τη σοβαρή αυτή επέμβαση την 'επέβλεπαν' από την ακτή άνδρες του Λιμενικού. Η μόνη παρέμβαση που έκαναν ήταν να κυνηγήσουν κάτοικο της περιοχής που προσπάθησε να φωτογραφίσει τον σύγχρονο καθαρισμό της θάλασσας. Επίσης σε ερώτηση κατοίκου ,αν μπορεί να κολυμπήσει , του συνέστησαν ότι μπορεί απ την ... επόμενη μέρα !!! Την επόμενη μέρα βέβαια μαζεύαμε νεκρά καβούρια και νεκρές γαρίδες που ξέβραζε η θάλασσα.

Με αφορμή όλα αυτά οι ενεργοί πολίτες Αυλίδας καλούν σε συζήτηση στο Δημαρχείο Αυλίδας τη Δευτέρα 30/ 9, στις 7 το απόγευμα όλους του πολίτες της Αυλίδας και συλλόγους. Στη συζήτηση θα είναι όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το πρόβλημα. Έτσι θα παρευρεθεί και θα παρέμβει ο Βουλευτής της Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ κος Βαγγέλης Απόστολου, ο οποίος έκανε επερώτηση στη Βουλή και θα μας γνωστοποιήσει την απάντηση του συγκεκριμένου αρμοδίου Υπουργείου. Στη συζήτηση θα συμμετέχει ο περιφερειακός σύμβουλος κος Νίκος Στούπης καθώς και η Πρόεδρος του Αυτοδιοικητικού κινήματος Στερεάς κα Δέσποινα Σπανούδη.

Στη συζήτηση έχει προσκληθεί ο Δήμαρχος Χαλκίδας κος Ζεμπίλης, ενώ θα παρευρεθεί ο Αντιδήμαρχος Αυλίδας κος Κώστας Ρήγος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η τοπική επιτροπή του Δήμου Αυλίδας και σύλλογοι της περιοχής καθώς και περιβαλλοντολογικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής. Επίσης θα παρευρεθούν πολίτες απ το Βασιλικό Ευβοίας, απ τον Ωρωπό κι άλλες περιοχές που συνδέονται με το πρόβλημα λόγω Ευβοϊκού.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας