Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο για τα 20 χρόνια των πολιτικών νεολαιών των European Young Conservatives στο Cambridge της Αγγλίας 20-22/09/2013.
Στο Cambridge στο συνέδριο των πολιτικών νεολαίων του EYC η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων
Στο Cambridge στο συνέδριο των πολιτικών νεολαίων του EYC η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στο συνέδριο συμμετείχαν 180 νέοι από 37 χώρες και η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά, μετά από πρόσκληση, από την πρόεδρο της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου και τους Γιώργο Μαριά, υπ. Τομέα Διεθνών Σχέσεων, Χαράλαμπο Κατσαλά, υπ. οργ. Εξωτερικού, Αλέξη Καραμανώλα, υπ. Απόδημου Ελληνισμού και τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Νεολαίας Μιχάλη Κουφαλιτάκη.

Η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους νέους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς διαπιστώθηκε πως τα ξένα ΜΜΕ δεν καλύπτουν όλο το φάσμα των γεγονότων και τα ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν ήταν πολλά. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία, το πρόγραμμα και τις θέσεις του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Νεολαίας, και ανοίχθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας.

Στο περιθώριο του συνεδρίου η Μανταλένα Παπαδοπούλου μαζί με τον υπ. Τομέα Διεθνών Σχέσεων  Γιώργο Μαριά, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του EYC Tim Dier για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόεδρος της Νεολαίας δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ανάπτυξη μιας κοινής προσπάθειας ενάντια στην ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ και τη σταδιακή γερμανοποίησή της. Τονίσαμε τις κοινές μας αξίες για μια Ευρώπη των λαών, με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία και την ισότητα ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ.  Βρήκαμε κοινό έδαφος στις θέσεις της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης και διαπιστώσαμε πως οι νέοι καλούνται να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του οργανισμού καθώς είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και των άλλων κρατών μελών να διατηρηθούν οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες της δημοκρατίας,της ισόνομης και ισότιμης συμμετοχής, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών και την ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά». Ο Tim Dier δήλωσε: «Σε μια εποχή που μη εκλεγέντες γραφειοκράτες της ΕΕ ζουν σε άρνηση όσον αφορά στον ρόλο τους προκαλώντας συμφορά στην Ευρώπη, η συζήτηση για πιθανές λύσεις στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με τη Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμβάλλει στην δημιουργία ενός αναζωογονητικού κλίματος».

Την Κυριακή 22/09/2013 η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε την Ορθόδοξη Εκκλησία Αγ. Αθανασίου του Cambridge και συναντήθηκε με την ελληνική κοινότητα της πόλης. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με συνάντηση στο Λονδίνο με τον συντονιστή Μεγάλης Βρετανίας κ. Μάνο Καρτέρη και μέλη της Συντονιστικής.
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Ο Δήμος Χαλκιδέων παρουσίασε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του 2017

Ο Δήμος Χαλκιδέων παρουσίασε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του 2017

19/04/2018
Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το έτος 2017, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής δημόσιας συνεδρί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας