Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο για τα 20 χρόνια των πολιτικών νεολαιών των European Young Conservatives στο Cambridge της Αγγλίας 20-22/09/2013.
Στο Cambridge στο συνέδριο των πολιτικών νεολαίων του EYC η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων
Στο Cambridge στο συνέδριο των πολιτικών νεολαίων του EYC η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στο συνέδριο συμμετείχαν 180 νέοι από 37 χώρες και η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά, μετά από πρόσκληση, από την πρόεδρο της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου και τους Γιώργο Μαριά, υπ. Τομέα Διεθνών Σχέσεων, Χαράλαμπο Κατσαλά, υπ. οργ. Εξωτερικού, Αλέξη Καραμανώλα, υπ. Απόδημου Ελληνισμού και τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Νεολαίας Μιχάλη Κουφαλιτάκη.

Η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους νέους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς διαπιστώθηκε πως τα ξένα ΜΜΕ δεν καλύπτουν όλο το φάσμα των γεγονότων και τα ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν ήταν πολλά. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία, το πρόγραμμα και τις θέσεις του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Νεολαίας, και ανοίχθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας.

Στο περιθώριο του συνεδρίου η Μανταλένα Παπαδοπούλου μαζί με τον υπ. Τομέα Διεθνών Σχέσεων  Γιώργο Μαριά, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του EYC Tim Dier για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόεδρος της Νεολαίας δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ανάπτυξη μιας κοινής προσπάθειας ενάντια στην ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ και τη σταδιακή γερμανοποίησή της. Τονίσαμε τις κοινές μας αξίες για μια Ευρώπη των λαών, με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία και την ισότητα ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ.  Βρήκαμε κοινό έδαφος στις θέσεις της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης και διαπιστώσαμε πως οι νέοι καλούνται να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του οργανισμού καθώς είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και των άλλων κρατών μελών να διατηρηθούν οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες της δημοκρατίας,της ισόνομης και ισότιμης συμμετοχής, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών και την ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά». Ο Tim Dier δήλωσε: «Σε μια εποχή που μη εκλεγέντες γραφειοκράτες της ΕΕ ζουν σε άρνηση όσον αφορά στον ρόλο τους προκαλώντας συμφορά στην Ευρώπη, η συζήτηση για πιθανές λύσεις στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με τη Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμβάλλει στην δημιουργία ενός αναζωογονητικού κλίματος».

Την Κυριακή 22/09/2013 η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε την Ορθόδοξη Εκκλησία Αγ. Αθανασίου του Cambridge και συναντήθηκε με την ελληνική κοινότητα της πόλης. Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με συνάντηση στο Λονδίνο με τον συντονιστή Μεγάλης Βρετανίας κ. Μάνο Καρτέρη και μέλη της Συντονιστικής.
Δημοφιλή σήμερα

Στο σφυρί για 1.4 εκατομμύρια ευρώ το κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας

Στο σφυρί για 1.4 εκατομμύρια ευρώ το κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας

21/01/2018
Σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγαίνει το ακίνητο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας στην ο...
Η θεατρική παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» στην Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» στην Χαλκίδα

21/01/2018
Η θεατρική παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη έρχεται στο θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα....
Παραδοσιακό γλέντι από τον σύλλογο «Τ΄ Αλωνάκι»

Παραδοσιακό γλέντι από τον σύλλογο «Τ΄ Αλωνάκι»

21/01/2018
Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ΄ Αλωνάκι» διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας