Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτά που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, δίνοντας δυναμικό παρών στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια.
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι,

Να μην αποδεχτούμε την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς,  να μη δεχθούμε καμία περικοπή των μισθών μας, τη χειροτέρευση τη ζωής μας. Να απαντήσουμε συλλογικά, μαζικά, να σηκώσουμε το μπόι μας ψηλότερα.

Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας.  Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι.

Απελευθερώνουν τις απολύσεις.  Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία.

Η μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο αξιώνει μειώσεις μισθών 13% στην κλαδική σύμβαση και ήδη σε επιχειρήσεις που υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις οι εργοδότες καταγγέλλουν τις συμβάσεις αυτές έχοντας ως στόχο μειώσεις μισθών αντίστοιχες της κλαδικής ή ίσως και μεγαλύτερες. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν το εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές. Στα Σ/Μ, στις εταιρίες που τα προμηθεύουν και στις εταιρίες καθαρισμού, υπάρχει αντίστοιχη κατάσταση με τις συνθήκες δουλειάς συνολικά να χειροτερεύουν με τη μερική απασχόληση να φτάνει το 60%-70% ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το δρόμο που χαράζει η μεγαλοεργοδοσία είναι η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της αντιπροέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους και φοβισμένους στους χώρους δουλειάς. Θέλουν να μην υπάρχει καμία φωνή του ταξικού εργατικού κινήματος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους που να δείχνει στους συναδέλφους ότι υπάρχει και η επιλογή να μη σκύβουμε το κεφάλι! Υπάρχει η επιλογή  να απαντάμε δυναμικά και οργανωμένα ενισχύοντας τα ταξικά μας σωματεία και τις παρεμβάσεις μας στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι να μην υποκύπτουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και στην καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων που τη συνοδεύει.

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για να τους σταματήσουμε.

Σήμερα, μετά από 4 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και αλλεπάλληλων αντιλαϊκών πακέτων εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή εμπειρία για συμπεράσματα.  Είναι άμεση ανάγκη να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των αστικών ιδεολογημάτων.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα η «ανάπτυξη», η «ανταγωνιστικότητα»,  τα «ελλείμματα», που είναι τα κεντρικά προπαγανδιστικά όπλα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου να γίνονται σημαία για το εργατικό κίνημα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.

Είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων πιο επιθετικών, με αιτήματα επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ, μόνιμη και σταθερή δουλειά, 40ωρο, 8ωρο, 5θήμερο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υποχρεωτική αργία για  όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, η Κυριακή αργία  ανήκει σε μας και τις οικογένειες μας.

Κάθε εργαζόμενος να μπει μπροστά στην οργάνωση, να σπάσει φοβίες και αναμονές.  Μην ξεγελιόμαστε και μην πιστεύουμε σε παραμύθια ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης οι εργαζόμενοι θα επανακτήσουμε ότι χάσαμε.

Απαιτείται σκληρή σύγκρουση σε κάθε χώρο εργασίας, εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τους εργαζόμενους.

Με τη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο δημιουργούμε προϋποθέσεις για την προκήρυξη γενικής απεργίας.     

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Σε καλούμε στα επόμενα για την οργάνωση του αγώνα μας :

  • Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, 7μμ πλατεία Αγοράς – Συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.
  • Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, 7μμ Εργατικό Κέντρο Εύβοιας – Συντονιστικό ταξικών σωματείων και εργαζομένων για το συλλαλητήριο στις 5/10.
  • Σάββατο 5 Οκτώβρη, 11πμ πλατεία Αγοράς – Συλλαλητήριο για τις ανατροπές σε εργασία, υγεία και εκπαίδευση. 

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά
γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας