Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Μπουραντάς, τονίζει ότι κατανοεί τα προβλήματα των πρώην εργαζομένων των εργοστασίων της Εύβοιας, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει ότι πρέπει να ικανοποιηθούν και οι ανάγκες των υπόλοιπων πολιτών.
Αθανάσιος Μπουραντάς
Αθανάσιος Μπουραντάς

Η επιστολή του είναι η ακόλουθη:

Σε τοπική εφημερίδα δημοσιεύθηκαν περικοπές της συζήτησης που έγινε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και συνδικαλιστικά στελέχη που έχουν καταλάβει το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Την ίδια ημέρα βρισκόμουν στη Λαμία, αφού είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Αυτά που γράφτηκαν ότι συζητήθηκαν και κυρίως αυτά που φέρεται να είπε ο Περιφερειάρχης, είναι πραγματικά μη αναμενόμενα και μας προκαλούν έκπληξη.
Είναι κανόνας ότι τέτοια δημοσιεύματα, όταν δεν διαψεύδονται θεωρούνται ότι είναι όπως ακριβώς δημοσιεύθηκαν.

Με αυτή την έννοια, ο Περιφερειάρχης αδικεί τον εαυτό του.

Συμπληρώθηκαν ήδη 17 ημέρες κατάληψης του χώρου του διοικητηρίου και δεν έχει εκδοθεί ούτε μία ενημερωτική ανακοίνωση από την Περιφέρεια.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι, δεν έχουν δικαίωμα οι πολίτες να γνωρίζουν για ποιο λόγο δεν μεταφέρονται πολλές εκατοντάδες παιδιών προς και από τα σχολεία τους;

Τι να πούμε σε μητέρα με τρία (3) παιδιά που διαμαρτύρεται ότι τα παιδιά της θα μείνουν στην ίδια τάξη, αφού δεν πηγαίνουν σχολείο ενώ τα άλλα συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα μαθήματα;

Δεν πρέπει να ενημερωθούν εκατοντάδες άλλοι γονείς που έχουν το ίδιο πρόβλημα;

Δεν πρέπει να γνωρίζουν επίσης, οι εκατοντάδες επιχειρηματίες αλλά και οι πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν;

Τι να πούμε σε όλους αυτούς; Μη διαμαρτύρεστε και θα σας ενημερώσουμε αργότερα;

Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε, ακόμα και από το νόμο, υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πολίτες για ότι συμβαίνει και για ότι τους αφορά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ενημέρωσε τα αρμόδια Υπουργεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, και από όσα γνωρίζουμε καμία άλλη ενημέρωση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ούτε από τους ίδιους ούτε από κανέναν άλλον.

Οι πρώην εργαζόμενοι των επιχειρήσεων ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ και ΙΝΤΕΡΚΕΜ, δεν είναι ούτε εργαζόμενοι, ούτε άνεργοι, χωρίς πληρωμή δεδουλευμένων, χωρίς αποζημίωση, χωρίς επίσημη απόλυση, ώστε να μπορούν να πάρουν τουλάχιστον το επίδομα ανεργίας και πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα αντιμετωπίζουν το κλείσιμο του εργοστασίου, όπως έχει ανακοινωθεί, και κάθε μήνα οι εργοδότες απολύουν το 5% των εργαζομένων, μέχρι να απολυθούν όλοι, χωρίς να γνωρίζει κανένας τι θα γίνει αύριο.

Έχουν την συμπαράσταση όλων μας, αλλά πρέπει όλοι να σκεφτούμε και όλους τους άλλους που αντιμετωπίζουν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα.

Για τις «διαπιστώσεις ή τις προφητείες» που γράφτηκαν και δεν διαψεύσθηκαν, πρέπει να αναφέρουμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή τους αιρετούς τους «τελειώνουν» ή τους αναδεικνύουν οι πολίτες και κανένας άλλος.

Το ίδιο περίπου ισχύει και για το ποιος θα είναι αύριο εδώ και ποιος όχι.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε για τα μεγάλα προβλήματα του Νομού, που είναι κυρίως στις υποδομές και ειδικότερα στο βασικό οδικό δίκτυο, για το οποίο γίνεται μια καλή προσπάθεια ώστε να δρομολογηθεί η κατασκευή του και ελπίζουμε οι εξελίξεις να είναι θετικές όπως και για όλα τα άλλα προβλήματα που απασχολούν το Νομό.

Όμως το πρόβλημα των εργαζομένων που απαιτεί άμεση λύση και η συνεχιζόμενη κατάληψη, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Είναι ανάγκη να βρεθεί οπωσδήποτε λύση το συντομότερο δυνατό και ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι η συνάντηση με κυβερνητικό στέλεχος, και πρέπει ο Περιφερειάρχης να κλείσει με κάθε τρόπο τη συνάντηση, υποχρέωση που έχει αναλάβει πριν από 25 περίπου ημέρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας

Αθανάσιος Μπουραντάς  
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας