Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ 100,3» και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Έχουμε στο τηλέφωνο τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο. Κύριε Κεδίκογλου καλημέρα.
 
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Καλημέρα κύριε Πορτοσάλτε, καλημέρα και στους ακροατές μας.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Διαβάζω: Εισαγγελική έρευνα αναμένετε  να διαταχθεί για την ανάρτηση σε ιστολόγιο κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η κοινότητα εφέδρων ειδικών δυνάμεων, με το οποίο ζητούν την άμεση παραίτηση της κυβερνήσεως και τη σύμπραξη λαού-στρατού. Καλούν δε τον κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 28 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο δηλαδή, στις 4 το απόγευμα με στόχο την αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας. Έχετε κάποιο σχόλιο επ’ αυτού;
 
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Από τη στιγμή που έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει. Αυτό όμως που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τέτοια κείμενα τη συντριπτική πλειονότητα των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων, αντίστοιχα και των σωμάτων ασφαλείας που δίνουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες για να υπερασπιστούν την κοινωνία μας, να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία μας.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Υπάρχουν ξέρετε άνθρωποι οι οποίοι ερμηνεύουν, όπως επιθυμούν φυσικά, αλλά το ερμηνεύουν και το διατυπώνουν και δημοσίως ότι αυτή η έρευνα αναφορικώς με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, που ακουμπά είτε την Ελληνική Αστυνομία, είτε το στράτευμα, θέτει έτσι σε υπό δυσμενή σχόλια  το σύνολο των εργαζομένων σε αυτούς τους παραγωγικούς τομείς της κοινωνίας μας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κάθε άλλο. Πιστεύω ότι η χθεσινή απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια είναι καταλυτική και καθοριστική. Έχει ξεκαθαρίσει ότι η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών επιτελούν με αυτοθυσία το έργο τους. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις  όπου υπάρχουν μεμπτά στοιχεία, αυτοί θα έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες. Αλλά μιλάμε για έναν πολύ μικρό αριθμό, γιατί η συντριπτική πλειονότητα και των αστυνομικών και των αξιωματικών, όλων των ανδρών και γυναικών στα Σώματα Ασφάλειας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι προσηλωμένοι στη Δημοκρατία μας και κάνουν το καθήκον τους υπερβάλλοντας εαυτόν.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Και με τη μείωση τη μισθολογική και με τις συνθήκες κλπ, κλπ. Η μισθολογική μείωση ακουμπά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, αλλά να βάλουμε προ οφθαλμού ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σε δυσκολότερες εργασίες, σε πολύ πιο επικίνδυνες θέσεις για τη σωματική τους ακεραιότητα.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Και που έγιναν πιο δύσκολες, δεδομένου των συνθηκών που υπάρχουν εδικά τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Κύριε Κεδίκογλου, ακούσαμε χθες ότι αυτό το ειδικό μηχάνημα ο υπερκοριός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών παρακολουθούσε έως προσφάτως, ενδεχομένως και τώρα, αλλά έχουν αποκοπεί λέει τώρα οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, μετά το φόνο, μέλη της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο των νομίμων παρακολουθήσεων. Έχετε κάτι να μας πείτε επ` αυτού;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν έχω κάτι, πέρα από το δημοσιογραφικό συμπέρασμα, ότι προφανώς οι έρευνες βρίσκονταν  σε εξέλιξη και η δολοφονία στη Νίκαια του 34χρονου Παύλου Φύσσα ενήργησε σαν καταλύτης για την επίσπευση των αποτελεσμάτων αυτών των ενεργειών.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Παρακολουθούν τα μέλη ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, από την άλλη, κύριε Κεδίκογλου.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι, δεν έχει να κάνει με μέλη ή μη μέλη ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Εξ όσων γνωρίζω, τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται όταν υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για ποινικά αδικήματα.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Ναι. Αυτό που κυκλοφόρησε χθες ότι υπάρχει πιθανότητα να δηλώσουν παραίτηση τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Χρυσής Αυγής, κάτι που θα οδηγούσε σε εκλογές, σχολιάζεται από την κυβέρνηση ή  θεωρείται ότι είναι ένα από τα πολλά που λέγονται;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θεωρούμε ότι είναι μια φημολογία η οποία διασπείρεται εντέχνως. Αν θέλετε ένα προσωπικό μου σχόλιο, διαβάζοντας το non paper που έβγαλε η Χρυσή Αυγή περί συνταγματικής νομιμότητας, ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε συνταγματικό, νόμιμο μέσο, τώρα, Χρυσή Αυγή και συνταγματική νομιμότητα είναι –πιστεύω- το καινούργιο συντομότερο ανέκδοτο. Από εκεί και πέρα, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της, ό,τι και αν λένε ή ό,τι και αν διασπείρουν από τη Χρυσή Αυγή.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Δεκαπέντε μέρες πριν, αλλά ήρθε πραγματικά ως καταλύτης ο φόνος και ο άδικος θάνατος μετά από φόνο, αυτού του νέου ανθρώπου που άλλαξε άρδην και τα πολιτικά δεδομένα στην Ελλάδα του τελευταίου 15ημέρου. Ακριβώς, το 15ήμερό μας άρχισε από μια προσπάθεια που χωρίς να το κρύβει, από μια προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία επηρεάζοντας διάφορους εργασιακούς χώρους και συνδικαλιστές προσκείμενους προς αυτήν, προσπάθησε να προσδώσει στην Ελλάδα μια ατμόσφαιρα ότι επίκειται ένας ξεσηκωμός της κοινωνίας και των πολιτών ενόψει του φθινοπώρου, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση. Δεκαπέντε μέρες μετά, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης σήμερα ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, υπάρχει ζήτημα στα πανεπιστήμια από την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και σε ορισμένα πανεπιστήμια οι σύγκλητοι έχουν πάρει απόφαση μη λειτουργίας του πανεπιστημίου που φέρνει σε δυσχερή θέση τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Εν πάση περιπτώσει, όμως, αυτό το κλίμα της εντάσεως δεν φαίνεται να προκύπτει. Έχετε κάποιο σχόλιο;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση όλων μας γιατί η εκπαιδευτική κοινότητα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Θυμάστε ότι είχαμε απευθύνει πολλές φορές την έκκληση να σεβαστούμε το δύσκολο φθινόπωρο που έχει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Η ελληνική οικογένεια έχει ένα δύσκολο φθινόπωρο, να μην τη φορτώσουμε άλλο άγχος, άλλη αγωνία για το τι θα γίνουν τα παιδιά. Οπότε, είναι πάρα πολύ θετική εξέλιξη αυτή, ότι πρυτάνευσε η λογική και οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Από εκεί και πέρα, για όσους προανήγγειλαν, ήλπιζαν αναταραχή, ανατροπή, αναβρασμό, πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, όπως λένε τουλάχιστον στην Αριστερά.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Στο πλαίσιο όμως αυτό, εννοώ της νέας σχολικής χρονιάς, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες πολύ σοβαρές, αναφορικώς με τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου. Παίρνουμε συνέχεια αναφορές, δηλαδή σε κάθε περίπτωση όταν ζητώ από τους συμπολίτες μας να μας ενημερώσουν, βρίσκω ανθρώπους που λένε το δικό μας το σχολείο, να μην σας πάω σε περιοχές, υπάρχουν πάντως συγκεκριμένα παραδείγματα όπου δεν λειτουργεί το σύστημα. Σε τι ακριβώς φάση είμαστε;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εξ όσων γνωρίζω, το υπουργείο Παιδείας συλλέγει όλες αυτές τις πληροφορίες για δυσλειτουργίες για να δοθούν οι κατά περίπτωση λύσεις. Υπάρχουν και σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήματα με τη μεταφορά των μαθητών. Ξέρετε ότι έχουμε επιφέρει μεγάλες αλλαγές που ίσως θα είναι φυσικό σε πρώτη φάση να υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες, αλλά η εκτίμηση είναι ότι θα ξεπεραστούν όλες.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Καλημέρα, σας ευχαριστώ πολύ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Να είστε καλά.
Δημοφιλή σήμερα

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

16/8/2018
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ΕΛΥΜΝΙΑ 2018, το βράδυ της Τετάρτης 15 Αυγούστου 2018, η Λίμνη της Εύβοιας κατακλύστηκε...
Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

16/8/2018
Ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας διοργανώνει για ακόμη χρονιά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ΕΛΥΜΝΙΑ 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας