Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εγκύκλιο για τα προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών της δημόσιας διοίκησης που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επιμόρφωση δημοσίων υπαλλήλων που εντάσσονται σε καθεστώς κινητικότητας
Επιμόρφωση δημοσίων υπαλλήλων που εντάσσονται σε καθεστώς κινητικότητας

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η επιμόρφωση συνιστά βασικό συνοδευτικό εργαλείο εφαρμογής του θεσμού της κινητικότητας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες των υπηρεσιών και να ενισχυθούν οι δυνατότητες επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης των υπαλλήλων ώστε να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν άμεσα στα νέα τους καθήκοντα.

Την υλοποίηση της επιμόρφωσης θα αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Για την ενδυνάμωση γνώσεων και δεξιοτήτων των εν λόγω στελεχών, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καλείται να οργανώσει και να υλοποιήσει κατάλληλα επιμορφωτικά προγράμματα. Τα επιμορφωτικά προγράμματα διακρίνονται σε δυο κατηγορίες:

1. Επιμορφωτικά προγράμματα που θα υλοποιούνται κατά τη φάση της αναζήτησης νέων οργανικών θέσεων από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας,

2. Επιμορφωτικά Προγράμματα που θα υλοποιούνται μετά την τοποθέτηση των
υπαλλήλων σε νέες οργανικές θέσεις.

Περιεχόμενο Προγραμμάτων

Στην 1η κατηγορία επιμορφωτικών προγραμμάτων εντάσσονται ταχύρρυθμες επιμορφωτικές δράσεις, με αντικείμενα όπως: η αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής για τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών, θέματα επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

Στη 2η κατηγορία επιμορφωτικών προγραμμάτων τα θέματα που θα καλυφθούν θα προκύψουν από τη συνεργασία των φορέων υποδοχής των στελεχών με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης ανάλογα με το προφίλ των θέσεων που θα καταλάβουν.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα και των δύο κατηγοριών είναι δυνατό να υλοποιηθούν με συμβατικό τρόπο (σε παραδοσιακές αίθουσες διδασκαλίας ή εργαστήρια), καθώς επίσης και με αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης παρακαλείται να προχωρήσει στη συγκεκριμενοποίηση της πρώτης κατηγορίας επιμορφωτικών προγραμμάτων και να μεριμνήσει ώστε να είναι διαθέσιμα ταχύρρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα της πρώτης κατηγορίας από την 15η Οκτωβρίου 2013.

Επίσης, οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των Υπουργείων και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων οφείλουν να διαβιβάζουν στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης τα προαναφερθέντα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας σύμφωνα με τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις που εκδίδουν, και να παρέχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να διευκολύνουν τη συμμετοχή στα επιμορφωτικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης των υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας. Η αποστολή προς το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. των εν λόγω στοιχείων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ηλ. διεύθυνση: mobility@ekdd.gr) με παράλληλη κοινοποίηση στο Υπουργείο Διακυβέρνησης (ηλ. Διεύθυνση: gdkp@ydmed.gov.gr). Παράλληλα, οι ανωτέρω Διευθύνσεις θα πρέπει να ενημερώνουν το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για τις θέσεις υποδοχής που θα συστήνονται για τους υπαλλήλους αυτούς, προκειμένου να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται τα επιμορφωτικά προγράμματα της δεύτερης κατηγορίας.
Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....
Εκδήλωση Ροταριανού Ομίλου Χαλκίδας

Εκδήλωση Ροταριανού Ομίλου Χαλκίδας

10/12/2017
Ο Ροταριανός Όμιλος Χαλκίδας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα το έργο και οι δράσεις του συλλόγου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας