Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, ζητά την άμεση λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου.
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Η επιστολή του είναι η ακόλουθη:

Με το ξεκίνημα της νέας χρόνιας ενημερωθήκαμε για την με αριθμό 125334/γ1/09-09-2013 Εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας σχετικά  με την κατάργηση της θέσης του  υπεύθυνου δασκάλου   στο  Ολοήμερο και  την λειτουργία του μόνο με δασκάλους των ειδικοτήτων  που δυστυχώς  ακόμα δεν έχουν έρθει όλοι στο δικό μας σχολείο. Έτσι τρεις εβδομάδες πέρασαν ήδη και το Ολοήμερο  δεν  λειτουργεί.

Οι γονείς που επέλεξαν το Ολοήμερο πρόγραμμα αντιμετωπίζουν πλέον τεράστιο πρόβλημα, κοντά στα άλλα που έχουν γονατίσει την ελληνική οικογένεια. Κυρίως πρόκειται  για εργαζόμενους γονείς  οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν τα παιδιά τους στις 14.00μμ με την λήξη του κανονικού προγράμματος. Το Πρόγραμμα του Ολοήμερου Σχολείου αποτελεί πολύτιμη και αναντικατάστατη υπηρεσία διότι διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς ενώ παράλληλα παιδιά αξιοποιούν αυτό τον χρόνο  για το διάβασμα και τις παιδαγωγικές δραστηριότητες. Η στήριξη του Ολοήμερου στα νοικοκυριά είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε σημαντική διότι η οικονομική κρίση καθιστά επισφαλή την εργασιακή θέση των εργαζομένων γονέων ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται ήδη στην ανεργία και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ουσιαστική ή και οριστική κατάργησή του Ολοήμερου αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην ελληνική οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο έχει ο υπεύθυνος δάσκαλος (και όχι των ειδικοτήτων) γιατί μπορούσε να διαχειρίζεται ολοκληρωμένα τις  ανάγκες των παιδιών οργανώνοντας καλύτερα την μελέτη των μαθημάτων και γενικώς της αποδοτικής απασχόλησή τους.

Ζητάμε να ορίζεται πάλι υπεύθυνος δάσκαλος για το Ολοήμερο από το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου και να έρθουν επίσης και όλες οι ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του Ολοημέρου.

Καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική κατάργηση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων τους, με επαρκές προσωπικό.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την άδικη κατάργηση του δικαιώματος των παιδιών μας για μια δίκαιη, δωρεάν και ποιοτική παιδεία.
                                                                  
Η Πρόεδρος

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

15/10/2018
Στο εμβληματικό Μουσείο Φαλτάιτς στη Χώρα Σκύρου έγινε η έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος που υλοποιείται στο Νησί....
Σύλληψη 23χρονου για λαθραία τσιγάρα στη Χαλκίδα

Σύλληψη 23χρονου για λαθραία τσιγάρα στη Χαλκίδα

14/10/2018
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας