Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, ζητά την άμεση λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου.
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Η επιστολή του είναι η ακόλουθη:

Με το ξεκίνημα της νέας χρόνιας ενημερωθήκαμε για την με αριθμό 125334/γ1/09-09-2013 Εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας σχετικά  με την κατάργηση της θέσης του  υπεύθυνου δασκάλου   στο  Ολοήμερο και  την λειτουργία του μόνο με δασκάλους των ειδικοτήτων  που δυστυχώς  ακόμα δεν έχουν έρθει όλοι στο δικό μας σχολείο. Έτσι τρεις εβδομάδες πέρασαν ήδη και το Ολοήμερο  δεν  λειτουργεί.

Οι γονείς που επέλεξαν το Ολοήμερο πρόγραμμα αντιμετωπίζουν πλέον τεράστιο πρόβλημα, κοντά στα άλλα που έχουν γονατίσει την ελληνική οικογένεια. Κυρίως πρόκειται  για εργαζόμενους γονείς  οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν τα παιδιά τους στις 14.00μμ με την λήξη του κανονικού προγράμματος. Το Πρόγραμμα του Ολοήμερου Σχολείου αποτελεί πολύτιμη και αναντικατάστατη υπηρεσία διότι διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς ενώ παράλληλα παιδιά αξιοποιούν αυτό τον χρόνο  για το διάβασμα και τις παιδαγωγικές δραστηριότητες. Η στήριξη του Ολοήμερου στα νοικοκυριά είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε σημαντική διότι η οικονομική κρίση καθιστά επισφαλή την εργασιακή θέση των εργαζομένων γονέων ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται ήδη στην ανεργία και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ουσιαστική ή και οριστική κατάργησή του Ολοήμερου αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην ελληνική οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο έχει ο υπεύθυνος δάσκαλος (και όχι των ειδικοτήτων) γιατί μπορούσε να διαχειρίζεται ολοκληρωμένα τις  ανάγκες των παιδιών οργανώνοντας καλύτερα την μελέτη των μαθημάτων και γενικώς της αποδοτικής απασχόλησή τους.

Ζητάμε να ορίζεται πάλι υπεύθυνος δάσκαλος για το Ολοήμερο από το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου και να έρθουν επίσης και όλες οι ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του Ολοημέρου.

Καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική κατάργηση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων τους, με επαρκές προσωπικό.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την άδικη κατάργηση του δικαιώματος των παιδιών μας για μια δίκαιη, δωρεάν και ποιοτική παιδεία.
                                                                  
Η Πρόεδρος

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
Δημοφιλή σήμερα

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στην Οδό Ονείρων

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στην Οδό Ονείρων

21/03/2017
Μία μοναδική εμφάνιση στην Οδό Ονείρων θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 25 Μαρτίου ο Μιχάλης Τζουγανάκης....
Τα «είπαν με ένα στίχο» οι μαθητές σχολείων της Εύβοιας στο Θέατρο Παπαδημητρίου

Τα «είπαν με ένα στίχο» οι μαθητές σχολείων της Εύβοιας στο Θέατρο Παπαδημητρίου

21/03/2017
Μία πολύ όμορφη εκδήλωση με κύριους πρωταγωνιστές μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πραγματοπο...
Επιθυμούμε μια ΛΑΡΚΟ Δημόσια, σύγχρονη και παραγωγική

Επιθυμούμε μια ΛΑΡΚΟ Δημόσια, σύγχρονη και παραγωγική

22/03/2017
Το ΠΑΣΟΚ διακρίνοντας την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδιασμού για την ομαλή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας