Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την μεταφορά της έδρας του Δασαρχείου Αλιβερίου, που είχε πάρει την ονομασία αυτή καθαρά για λόγους ψηφοθηρικούς, από την καταπράσινη περιοχή της Κύμης, στο Αλιβέρι.
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς

Η Κύμη πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεόδμητου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου είναι έδρα του Δασαρχείου Αλιβερίου, με μόνο λόγω επιλογής τα δάση της περιοχής από Κύμη  έως Κάρυστο.  Λειτουργεί και εξυπηρετεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, της Βορειοανατολικής και Νότιας Εύβοιας και του Δασικού πλούτου των Δήμων Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου.

Η πλέον αξιόλογη δασική περιοχή της Βορειοανατολικής  και Νότιας Εύβοιας ευρίσκεται στην περιοχή της Κύμης και μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών μπορούμε να πούμε και η μοναδική. Δυστυχώς όμως η κ. Δασάρχης είναι από το Αλιβέρι και κατάφερε, πολεμώντας την Κύμη, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ιδιόκτητο κτήριο και λοιπά, να μεταφέρει την έδρα του δασαρχείου, από την φυσική της θέση σε μία περιοχή, όπου θα μπορεί άνετα τα ελέγχει τα βράχια και τις ιχθυοκαλλιέργειες της περιοχής, ίσως και τις καμινάδες των εργοστασίων.

Έτσι λοιπόν από τώρα και στο εξής κάθε προϊστάμενος κάθε υπηρεσίας θα μπορεί να μεταφέρει την έδρα της υπηρεσίας του κοντά στον τόπο διαμονής του και όχι κοντά στα συμφέροντα του τόπου.

Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, εκφράζοντας την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, για την συμπεριφορά των στελεχών του Δασαρχείου, των προϊσταμένων τους, που ενέκρινα και προώθησαν τις ενέργειες της κ. Δασάρχου,   διαμαρτύρεται  έντονα κατά της αποφάσεως της μεταφοράς της έδρας του Δασαρχείου.

Το δήθεν ενδιαφέρον της κ. Δασάρχου για τα δάση και την περιοχή καθορίζετε από τα παρακάτω:

  • Παρά τις επίμονες αιτήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης να μας παραδώσει τους χαρακτηρισμένους αγροτικούς δρόμους της περιοχής μας, ώστε να προβούμε στη συντήρησή τους ουδέποτε μας τους έδωσε.
  • Παρά τις επίμονες αιτήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης να μας   γνωρίσει τους δασόδρομους που θα συντηρήσει το δασαρχείο, μας απήντησε εγγράφως ότι θα μας κοινοποιήσει την εγκεκριμένη μελέτη που έχει υποβάλει αλλά ποτέ δεν το έπραξε.
  • Παρά τις επίμονες αιτήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης να μας γνωρίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του μειοδοτικού διαγωνισμού για την συντήρηση των δασοδρόμων, προκειμένου να ενημερώσουμε εργολάβους της περιοχής, ουδέποτε μας ενημέρωσε, με αποτέλεσμα να προσέρχονται στο διαγωνισμό οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει τα έργα και τα προηγούμενα χρόνια, άσχετοι με την περιοχή και λόγω μη επίβλεψης και ελέγχου με πολύ κακή απόδοση.

Θα πρέπει  να επισημάνουμε εδώ ότι η κ. Δασάρχης, αρνήθηκε επίμονα να αποχαρακτηρίσει δασική έκταση 250τμ, χαμηλή βλάστηση, προκειμένου η Ι.Μ. Σωτήρα Χριστού κατασκευάσει μικρό Ναό στη μνήμη των πιλότων του ελικοπτέρου Απάτσι που συνετρίβει στην περιοχή, πριν από λίγα χρόνια, ενώ στην περιοχή έχει οικοδομήσει και η «κουτσή Μαρία».

Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, θα εξετάσει την νομιμότητα έγκρισης της  μεταφοράς της έδρας του Δασαρχείου και θα ζητήσει να ελεχθούν πράξεις, ενέργειες και παραλήψεις όλων των προϊσταμένων του Δασαρχείου που ενέκριναν  την μεταφορά.

Μετά τα παραπάνω, ζητάμε επιμόνως την ανάκληση της απόφασης, την απομάκρυνση της κ. Δασάρχου από το συγκεκριμένο Δασαρχείο και την υποστήριξη και ανάδειξη του θέματος από κάθε ουσιαστικά ενδιαφερόμενο άτομο.
Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

12/04/2018
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα»...
Μουσική θεατρική παράσταση ετοιμάζουν οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας

Μουσική θεατρική παράσταση ετοιμάζουν οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας

17/04/2018
Μαθητές της Α Λυκείου του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας», ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας