Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πρόκειται για τον Κώστα Ταματέα από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φωτογράφισε την Ελλάδα από το διάστημα, με τη βοήθεια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.
Η Εύβοια από το διάστημα!
Η Εύβοια από το διάστημα!

Βιογραφικό:

O Κώστας Ταματέας γεννήθηκε το 1985 και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετά το Λύκειο εισήχθη στη Σχολή Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ξεκίνησε να εργάζεται σε εταιρία πληροφορικής ως linux developer. Ο 28χρονος Κώστας έστειλε ένα µπαλόνι µεγάλου υψόµετρου, γνωστό και ως HAB, έξω από την ατµόσφαιρα του πλανήτη µας εξασφαλίζοντας φωτογραφίες και βίντεο της Ελλάδας από ψηλά. Το µπαλόνι, ήταν εξοπλισµένο
µε κάµερες, αισθητήρες και ένα αλεξίπτωτο, ενώ παράλληλα δηµιούργησε το πρόγραµµα Slaros με το οποίο ασχολείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας καταφέρει να φωτογραφήσει από ψηλά, µεταξύ άλλων, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τον Oλυµπο, τη Λαµία, τον Βόλο και την Εύβοια.

Τι είναι όμως το μπαλόνι;

«Στην ουσία το σύστηµα πτήσης είναι ένα µπαλόνι και ένα αλεξίπτωτο. Το µπαλόνι αναλαµβάνει την άνοδο σε κάποιο σηµείο µε ελάχιστη ατµόσφαιρα. Εκεί, το ήλιο που υπάρχει µέσα στο µπαλόνι διογκώνεται και αυτό σκάει. Μέχρι να ανοίξει το αλεξίπτωτο, η κάψουλα κάνει ελεύθερη πτώση, µε αποτέλεσµα να αναπτύσσει τεράστιες ταχύτητες»λέει ο ίδιος ο κ. Ταµατέας, στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και συµπληρώνει: «Σε αυτη την αποστολή έπιασε γύρω στα 180 χιλιόµετρα ανά ώρα. Στο τέλος, προσγειώνεται µε οµαλό τρόπο, µε ταχύτητα περίπου 20 χιλιόµετρα την ώρα». Οπως εξηγεί ο ίδιος ο κ. Ταµατέας, η κάψουλα είναι µια ιδιοκατασκευή 15Χ15Χ15 από διογκωµένη πολυστερόλη, δηλαδή ένα είδους πλαστικό, τυλιγµένη µε µονωτική ταινία. «Το βάρος της δεν ξεπερνάει τα 700 γραµµάρια µαζί µε το φορτίο. Μέσα στην κάψουλα υπάρχουν κάµερες διαφόρων ειδών αλλά και ηλεκτρονικά συστήµατα που αναπτύσσω µόνος µου στο σπίτι µετά από δική µου έρευνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και ποιοι είναι οι µελλοντικοί στόχοι του νεαρού από τη Θεσσαλονίκη;

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι στόχοι του είναι: «Να φωτογραφίσει το µεγαλύτερο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας από πολύ ψηλά. Πέρα από τη φωτογραφία, τα ηλεκτρονικά είναι ένας ευχάριστος κλάδος για εκείνον οπότε κάθε φορά φτιάχνει νέα συστήµατα µε νέες δυνατότητες. Oλα είναι κατασκευασµένα από τον ίδιο στο σπίτι. Βασικό του κριτήριο είναι να υπάρχει έρευνα και εγχώρια ανάπτυξη. Αν τα αγοράσω όλα έτοιµα από το εξωτερικό, τότε πιστεύω ότι δεν θα έχει καµιά αξία σαν πρότζεκτ».

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του facebook
Δημοφιλή σήμερα

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

20/01/2017
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή στη Χαλκίδα. ...
Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

19/01/2017
Τέσσερις νέες θέσεις προκηρύχθηκαν για τα Δικαστήρια της Χαλκίδας....
Κοινή Ανακοίνωση Φορέων της Εύβοιας για το θέμα των Διοδίων

Κοινή Ανακοίνωση Φορέων της Εύβοιας για το θέμα των Διοδίων

19/01/2017
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας Φάνη Σπανού, σύσκεψη φορέων τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας