Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την παραίτηση του κ. Αθανάσιου Μπουραντά ζήτησε πριν από λίγη ώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που διεξάγεται σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς.
Κλ. Περγαντάς: Να παραιτηθεί από τη θέση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Αθανάσιος Μπουραντάς
Κλ. Περγαντάς: Να παραιτηθεί από τη θέση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Αθανάσιος Μπουραντάς

Αφορμή στάθηκε η επιστολή που έστειλε προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, αναφορικά με την κατάληψη του Διοικητηρίου της Νομαρχίας Ευβοίας, από εργαζόμενους και ανέργους εργοστασίων της Εύβοιας.

Στην επιστολή του ο κ. Θανάσης Μπουραντάς κάνει λόγο για δημοσίευμα εφημερίδας, στην οποία ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς, δήλωσε κάποια πράγματα τα οποία προκάλεσαν έκπληξη, καλώντας τον να τα διαψεύσει αλλιώς αν δεν τα διαψεύσει θεωρούνται ως αληθή. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην Περιφέρεια λέγοντας ότι πέρασαν 17 ημέρες από την κατάληψη και δεν έχει εκδοθεί ούτε μια ανακοίνωση από την Περιφέρεια.

Στο σημερινό λοιπόν Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς αναφερόμενος στο γεγονός της επιστολής του Μπουραντά ζήτησε την άμεση παραίτηση του ενώ τον έθεσε εκτός παράταξης τον κατήργησε από τη θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και του αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες που του είχε εκχωρήσει!

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Θανάσης Μπουραντάς δήλωσε τα ακόλουθα: “Τα δημοσιεύματα έπρεπε να διαψευστούν. Αν δεν διαψευστούν σημαίνει ότι ισχύουν. Έπρεπε να απαντήσω σε αυτά τα δημοσιεύματα και δεν με ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις. Έκανα το καθήκον μου και θα συνεχίσω να το κάνω και μετά. Θα ήθελα να πω στον Περιφερειάρχη ότι εγώ δεν αγωνίζομαι για τα λεφτά, για αυτό παραιτούμαι από την αποζημίωση του Αντιπεριφερειάρχη και συνεχίζω όπως εγώ γνωρίζω. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω”.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα: “Θα απαντήσω μια φορά και ολοκληρωμένα. Όταν παραιτείσαι από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη τότε θα σταματήσει και ο μισθός. Δεν μπορεί να γίνει παραίτηση μισθού αν δεν παραιτηθεί από τη θέση του. Το γνωρίζω ως νομικός”. Συνέχισε μάλιστα με ανεβασμένους τόνους να δηλώνει: “Να υπογράψει τώρα την παραίτηση του στο Περιφερειακό. Θα σας καλώ όσο είμαι Περιφερειάρχης να παραιτηθείτε. Θέλω την παραίτηση σας τώρα”.

Απευθυνόμενος δε στον Αθανάσιο Μπουραντά του είπε: “Θέλω την παραίτηση σου τώρα. Όσο είμαι Περιφερειάρχης να ξέρεις ότι θα στη ζητάω”, για να του απαντήσει ο Θανάσης Μπουραντάς: “Προσπαθείς συνεχώς να κρατάς τις εντυπώσεις. Παραιτούμαι του μισθού μου αλλά δεν παραιτούμαι της θέσης μου. Όπως είχα γράψει εμένα ο λαός με επέλεξε και μόνο εκείνος μπορεί να με παραιτήσει”.

Αυτή την στιγμή διεξάγεται το Περιφερειακό συμβούλιο στην Λαμία.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας