Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Κ.Μαρκόπουλος εξήγγειλε μια σειρά έργων για το Νομό, στα οποία "χέρι" έχει βάλει και το Υπουργείο του!
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ της Εύβοιας ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος, σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου στις 10:30π.μ. στο Ξενοδοχείο «Παλίρροια».
Ο Υπουργός εξήγγειλε μία σειρά έργων για το Νομό της Εύβοιας. Συγκεκριμένα:

1. Ίδρυση Γραφείου ΕΟΤ 100 περ. τετρ. μέτρων στο κέντρο της Χαλκίδας.
2. Αναστήλωση Αρχαίου Θεάτρου Ερετρίας. Η μελέτη του έργου συζητείται στο ΚΑΣ την Τρίτη 2 Ιουνίου.
3. Βωμός Ιφιγένειας εν Αυλίδι. Την Τρίτη 2 Ιουνίου συζητείται στο ΚΑΣ η μελέτη. Έργο ύψους 200.000 ευρώ, τo οποίo χρηματοδοτεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.
4. Αγορά της Χαλκίδας. Με βάση την μελέτη του Δήμου Χαλκιδέων υιοθετείται η ένταξή της στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου ονομάζοντάς την Τουριστική. Συνδιαχείριση Δήμου – ΕΟΤ και στη συνέχεια εκχώρηση στο Δήμο Χαλκίδας, με απόλυτο σεβασμό στα διατηρητέα στοιχεία.
5. Κωπηλατοδρόμιο Χαλκίδας. Η μελέτη είναι έτοιμη, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Επισπεύδονται οι διαδικασίες, ώστε το καλοκαίρι του 2010, το έργο να έχει ολοκληρωθεί.
6. Πεζονήσι Ερετρίας. Πλήρης κτιριακή και λειτουργική ανάδειξη. Σχεδιάζεται η λειτουργία μικρού ξενοδοχειακού βιολογικού καθαρισμού σε συνεργασία με το Δήμο Ερετρίας.
7. Αξιοποίηση της περιουσίας ΕΤΑ. Τουριστικό Χαλκίδας, Παραλίες Αμαρύνθου και Μώλου Σκύρου και Αιδηψού.
8. Υιοθέτηση της μελέτης των Αγ. Αναργύρων Αιδηψού, ύψους 600.000 ευρώ, ένταξη στο ΕΣΠΑ.
9. Προστασία των προστατευόμενων περιοχών του νομού με μελέτη και εγκατάσταση διαχειριστικής αρχής σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
10. Μελέτη και έργο ανάδειξης του Προσκυνήματος του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.
11.
 Διερευνάται η δυνατότητα για δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο, σε κτήματα ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.
12. Ίδρυση Παρατηρητηρίου Τουρισμού χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε, το οποίο θα εποπτεύεται από Επιστημονική Επιτροπή της οποίας Πρόεδρος θα είναι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς, Κώστας Ρουσσόπουλος.

Τα παραπάνω εξήγγελε ο Κώστας Μαρκόπουλος, ως μεγάλα και σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την ταχύτητα και το ρου της Εύβοιας, προσδίδοντάς της οικονομική άνθιση σ' όλα τα επίπεδα, αλλά με κεντρικό άξονα την εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει ο Νομός. Για τα έργα αυτά, λοιπόν, "χέρι" προκειμένου να υλοποιήθουν έχει βάλει και το Υπουργείο του! Αναμένονται τα αποτελέσματα... τα ορατά!

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, πως  ο Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε δυσαρεστημένος απο τις εξαγγελίες που αφορούν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Εύβοιας, τονίζοντας πως δεν ευθύνεται γι' αυτό ο κ.Μπούρας, αλλά θα περιμένει την επίσημη απόφαση επί του ζητήματος της ΤΕΔΚΕ και τότε θα μιλήσει και ο ίδιος και θα αντιδράσει ενδεχομένως.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας