Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου από τη Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, η δημοπρασία του έργου «επισκευή και συντήρηση των κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων του κτηριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ».
1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας
1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Το έργο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Αφοι Βαρελά ΑΕ, με μέση προσφερόμενη έκπτωση 35,76%.

Το έργο, αφορά σε επισκευή των σκουριασμένων οπλισμών στους δοκούς και στους στύλους, συμπλήρωση των αποφλειωμένων σεισμικών αρμών, αντικατάσταση των κατεστραμμένων χειρολαβών των κιγκλιδωμάτων στις σκάλες και τους διαδρόμους, αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών, αντικατάσταση των σπασμένων πλακών δαπέδου, αντικατάσταση των σιφωνιών και των ειδών υγιεινής στα wc, εγκατάσταση νέου σωλήνα αποχέτευσης ομβρίων, νέες υγρομονώσεις σε τοίχους και στο δώμα, κατασκευή νέας πλάκας σκυροδέματος στο δάπεδο  των γραφείων των καθηγητών με επίστρωση από κεραμικά πλακίδια και αλουμινένια χωρίσματα, εγκατάσταση νέων ηλεκτρικών πινάκων, έλεγχος και βελτιώσεις των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση των σωμάτων καλοριφέρ και θερμική μόνωση των σωλήνων θέρμανσης και τοποθέτηση νέων φωτιστικών.

Μάλιστα, ήδη, μέσω απ’ ευθείας ανάθεσης για λόγους κατεπείγοντος, έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες επισκευαστικές εργασίες των φθαρμένων δομικών στοιχείων (κόστους 24.600 ευρώ) προς άρση της υφιστάμενης επικινδυνότητας για τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα των ΕΠΑΛ και διευκόλυνση της επερχόμενης εργολαβίας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο διαγωνισμός που απέφερε ανάδοχο, ήταν ο τρίτος κατά σειρά, μιας και οι δύο προηγούμενοι απέβησαν άγονοι. Ο πρώτος, λόγω της μη συμμετοχής τεχνικών εταιρειών και ο δεύτερος, εξ αιτίας απεργίας των Μηχανικών του Δημοσίου. Με αποτέλεσμα τη σχετική καθυστέρηση, για την αντιμετώπιση της οποίας έχουν δοθεί οδηγίες από τον Δήμαρχο ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση του έργου.

Επίσης, παρά το γεγονός της αρχικής δέσμευσης του Δημάρχου για πίστωση 24.000+120.000 ευρώ, τελικά η διατεθείσα πίστωση ανήλθε στα 24.000+200.000 ευρώ ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση επισκευών και αποκαταστάσεων στο κτηριακό συγκρότημα που παρουσίαζε βλάβες που μπορούσαν να το καταστήσουν επικίνδυνο.
Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας