Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, που διεξήχθη χθες Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, βρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, για τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Εύβοιας (Τσιμέντα Χαλκίδας, Ιντερκέμ, Σέλμαν, Νεοσέτ, Μηχανική και Ηλεκτρομηχανική Κύμης), ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία να συζητηθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα της Εύβοιας, ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης,  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τόνισε το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει δώσει δείγματα γραφής στήριξης στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και επιβεβαίωσε τις προσπάθειες, που έγιναν από πλευράς Περιφέρειας, να πεισθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί για συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο βουλευτής τόνισε την κρισιμότητα του θέματος και την ευθύνη που έχουν οι κυβερνητικοί παράγοντες να δώσουν επιτέλους απαντήσεις στα ερωτήματα, που θέτουν οι εργαζόμενοι, και επέκρινε την απαξιωτική στάση του Υπουργού Ανάπτυξης, που δεν έχει απαντήσει για τον καθορισμό συνάντησης με τους εργαζομένους.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο βουλευτής, αφού δήλωσε για πολλοστή φορά την στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων, έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις, που αφορούν όλα τα εργοστάσια και επανέλαβε ότι στρατηγική επιδίωξη παραμένει η επαναλειτουργία των εργοστασίων, η καταβολή των δεδουλευμένων, η ενεργοποίηση των ελεγκτικών αρχών και η διεύρυνση  του μετώπου καθώς και η πολύπλευρη στήριξη των ανέργων.

Τέλος, σημείωσε ότι, η συμπόρευση και η συστράτευση όλων των δυνάμεων αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να ανατραπούν οι πολιτικές, που οδηγούν στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες πολιτών.     
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας