Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων, θα τεθούν σε εφαρμογή προγράμματα για ηλικιωμένους, από το τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Ομάδων του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού, του Δήμου κύμης Αλιβερίου.
Προγράμματα για ηλικιωμένους από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
Προγράμματα για ηλικιωμένους από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Αγαπητοί  Δημότες,

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, γνωστή  και ως "Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία" εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλούμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους που πάλεψαν για εμάς πριν από εμάς αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Για το λόγο αυτό η υποστήριξη των Κοινωνικών Δομών για Ηλικιωμένους παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με δράσεις που έχουν στόχο  να προσφέρουν  την δυνατότητα να απολαμβάνουν μια γεμάτη, υγιή και ασφαλή ζωή και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του συνόλου ,γιατί έχουν να δώσουν πολλά ιδιαίτερα στις νέες γενεές.

Στα πλαίσια αυτά το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Ομάδων του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου υλοποιεί  προγράμματα όπως:

Α) Φροντίδα τρίτης ηλικίας και ευπαθών ομάδων  με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Β) Διοργάνωση εκδρομών περιηγητικού και θρησκευτικού χαρακτήρα, μονοήμερες και πολυήμερες

Γ) Μουσικές εκδηλώσεις στα κατά τόπους ΚΑΠΗ

Δ) Προγράμματα ενημέρωσης πάνω σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας

Ε) Δραστηριότητες Δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας

Ζ) Λειτουργία νέων ΚΑΠΗ

Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στους συνανθρώπους μας  της Τρίτης Ηλικίας όμως θέλουμε να τονίσουμε ότι ο σεβασμός και η αγάπη μας είναι δεδομένες και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, γιατί σας το οφείλουμε.
      
 H ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΥΙΜΗΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Σχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας