Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Ο Κώστας Μαρκόπουλος κατέθεσε δύο νέες Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στα πλαίσια της διερεύνησης για την κατανομή των χρημάτων του «ταμείου Μολυβιάτη» στην Εύβοια.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Ο βουλευτής δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που έλαβε από τα αρμόδια υπουργεία, σε σχετική Ερώτηση και Α.Κ.Ε. που είχε καταθέσει στις 28 Αυγούστου. Με τις δύο νέες Αιτήσεις του, αναζητά τις προτάσεις των δήμων της Εύβοιας για την χρηματοδότηση έργων από τα κονδύλια του ταμείου και την οριστικοποιημένη πρόταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τα έργα που ζητά να χρηματοδοτηθούν για το έτος 2013.

Η Εύβοια μαστίζεται από την ανεργία, έχει άμεση ανάγκη χρηματοδότησης έργων περισσότερο από ποτέ και διεκδικεί αναλογικά με τις καταστροφές που δέχθηκε από τις πυρκαγιές, αντίστοιχα χρηματικά ποσά, από αυτά που προσέφεραν οι συμπολίτες μας στο Ταμείο Μολυβιάτη και παραμένουν ανεκμετάλλευτα εδώ και πέντε χρόνια.

Συνεχίζω να διεκδικώ αυτά που δικαιούται ο νομός.
 
Επισυνάπτονται τα κείμενα των δύο Αιτήσεων Κατάθεσης Εγγράφων:

1. ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
 
Προς τους Υπουργούς: Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
                                       Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη
 
Θέμα: «Πρόταση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την κατανομή των χρημάτων του "Ταμείου Μολυβιάτη"»
 
Σε απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στην Ερώτηση μου και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με αρ. πρωτ. 1034/142/28-08-2013 και με θέμα «Τι οφείλει το ¨ Ταμείο Μολυβιάτη¨ στην Εύβοια;», αναφέρεται ότι το ταμειακό υπόλοιπο του ταμείου έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών (Διεύθυνση 24η του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους). Από το Υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε η Κ.Υ.Α. με α.π. 16729/ΔΚΠ145/14-4-2011, η οποία περιγράφει τη συνέχιση της διαδικασίας χρηματοδότησης των ήδη ενταγμένων έργων αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στην τελευταία τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 55923/ΔΚΠ353/18-12-2012 περιγράφεται η διαδικασία ένταξης νέων έργων από το 2013 και εφεξής.  Στη Στερεά Ελλάδα κατανεμήθηκε το ποσό των 7.000.000 ευρώ. Για το έτος 2013 έχει οριστικοποιηθεί η πρόταση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και επίκειται η έκδοση της σχετικής ΣΑΕ.
 
Με βάση τα ανωτέρω, αιτούμαι να μου καταθέσετε την προαναφερόμενη οριστικοποιημένη πρόταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα του "Ταμείου Μολυβιάτη".

Ο αιτών βουλευτής

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

2. ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
 
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη
 
Θέμα: «Πρoτάσεις των δήμων της Εύβοιας για χρηματοδότηση έργων από το "Ταμείο Μολυβιάτη"»
 
Σε απαντήσεις που έλαβα από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στην Ερώτηση μου και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με αρ. πρωτ. 1034/142/28-08-2013 και με θέμα «Τι οφείλει το ¨ Ταμείο Μολυβιάτη¨ στην Εύβοια;», αναφέρεται ότι το ταμειακό υπόλοιπο του ταμείου έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών (Διεύθυνση 24η του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους). Από το Υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε η Κ.Υ.Α. με α.π. 16729/ΔΚΠ145/14-4-2011, η οποία περιγράφει τη συνέχιση της διαδικασίας χρηματοδότησης των ήδη ενταγμένων έργων αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στην τελευταία τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 55923/ΔΚΠ353/18-12-2012 περιγράφεται η διαδικασία ένταξης νέων έργων από το 2013 και εφεξής.  Στη Στερεά Ελλάδα κατανεμήθηκε το ποσό των 7.000.000 ευρώ. Στο διατακτικό της Κ.Υ.Α. αναφέρεται ρητά ότι οι προτάσεις για ένταξη νέων έργων αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2007, υποβάλλονται από τους ΟΤΑ α΄ βαθμού στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της αντίστοιχης Περιφέρειας.
 
Με βάση τα ανωτέρω, αιτούμαι να μου κατατεθούν οι προτάσεις των ΟΤΑ α΄ βαθμού του νομού Ευβοίας στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τα έργα που αιτούνται να χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια του ¨Ταμείου Μολυβιάτη¨. Επισημαίνω ότι στην προαναφερόμενη Ερώτηση μου και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων είχα αιτηθεί τα εν λόγω έγγραφα και δεν μου κατατέθηκαν ποτέ.

Ο αιτών βουλευτής

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

 
Δημοφιλή σήμερα

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

17/8/2018
Η Μαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Αθανάσιου Πρωτόπαππα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας