Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης μετά την υποβολή υπομνήματος από το Δήμο Χαλκιδέων, για το μη χαρακτηρισμό του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας "Η ΕΣΤΙΑ" στη θέση Ανθηδώνα της Δημοτικής Ενότητας Λουκισίων του Δήμου Χαλκιδέων ως δασική έκταση.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης μετά την υποβολή υπομνήματος από το Δήμο Χαλκιδέων και τη συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή καλλιεργητών Λουκισίων, για την ανάκληση ή τροποποίηση του Π.Δ.12/06/2012, στο οποίο δεν έχει περιληφθεί πρόβλεψη νόμου για τον χαρακτηρισμό μέρους του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας "Η ΕΣΤΙΑ" στη θέση Ανθηδώνα της Δημοτικής Ενότητας Λουκισίων του Δήμου Χαλκιδέων ως δασική έκταση.

Σημειώνεται πως η εν λόγω περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως δασική με το Ν.4061/2012 και εξαιρεί ρητά κάθε πολεοδομική δραστηριότητα, αλλά το Π.Δ. δεν περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη διάταξη, με κίνδυνο να αποχαρακτηριστεί η περιοχή.

Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης καταθέτει ως αναφορά, το υπόμνημα του Δημάρχου Χαλκίδας με ημερομηνία 09-09-2013, σχετικά με ανάκληση ή τροποποίηση του Π.Δ. 12/6/2013: «΄Εγκριση Πολεοδομικής Μελέτης έκτασης 337 στρ.» ώστε να εξαιρεθούν της πολεοδόμησης οι ανωτέρω δασικές εκτάσεις.

Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος είναι το ακόλουθο:

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Υπουργό κ. Ιωάννη Μανιάτη 
Κοιν. : Γενικό Γραμματέα Υπουργείου
Βουλευτές Ευβοίας

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του δήμου Χαλκιδέων, που εδρεύει στη Χαλκίδα (Ληλαντίων και Μεγασθένους) και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη.
ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΩΣ ΆΛΛΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΣ του από 12/6/2012 Π.Δ. «Έγκριση Πολεοδομικής μελέτης έκτασης 337 στρεμμάτων (ΦΕΚ 214/14-6-2012, τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων).

Δια του από 12/6/2012 Π.Δ. «Έγκριση Πολεοδομικής μελέτης έκτασης του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας» « Η ΕΣΤΙΑ» Συν.Π.Ε. , στη θέση «Ανθηδώνα» της Τοπικής Κοινότητας Λουκισίων της Δημοτικής Ενότητας Λουκισίων του Δήμου Χαλκιδέων (ν.Ευβοίας) και επικύρωση καθορισμού οριογραμμών ρέματος» , εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο της έκτασης του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας «Η ΕΣΤΙΑ» Συν. Π.Ε. στη θέση Ανθηδώνα της Τοπικής Κοινότητας Λουκισίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Χαλκιδέων (ν.Ευβοίας) , με τον καθορισμό οικοδομήσιμων χώρων, οδών, πεζοδρόμων, κοινοχρήστων χώρων, χώρων πρασίνου, παιδικής χαράς, στάθμευσης αυτοκινήτων, αθλητικού χώρου, χώρου βιολογικού καθαρισμού, υδατοδεξαμενής και υποσταθμού Η/Υ, πολιτιστικού κέντρου – γραφείων Συνεταιρισμού, εμπορικών – κοινωφελών εξυπηρετήσεων, πλατείας -  εκκλησίας – παιδικής χαράς και υπόγειου χώρου στάθμευσης, πρασίνου – υπαίθριου θεάτρου, όπως φαίνονται στα πέντε (5) σχετικά πρωτότυπα διαγράμματα σε κλίμακα 1:1000, που θεωρήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών με την 24797/2012 πράξη του και που αντίτυπα τους σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύονται με το ίδιο διάταγμα.

  • Επειδή στη συνολική έκταση των 867 στρεμ.του άνω Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων του Υπουργείου Γεωργίας «Η ΕΣΤΙΑ» , με την υπ΄αριθμ.1250/8-5-2001 Πράξη Χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Χαλκίδας, χαρακτηρίσθηκαν εποικιστικές εκτάσεις εμβαδού 337,688 στρ.ως δασικές, της παρ.2 του άρθρου 3 του ν.998/79,  η οποία πράξη τελεσιδίκησε με την αριθμ. 2261/10-7-2001 βεβαίωση τελεσιδικίας της Δ/νσης Δασών Ν.Ευβοίας.
  • Επειδή σύμφωνα με το Ν.4061/2012 (ΦΕΚ 66/22-3-2012) οι εποικιστικές δασικές εκτάσεις περιέρχονται στη διαχείριση της δασικής υπηρεσίας και εφαρμόζεται ως προς αυτές η δασική νομοθεσία, με συνέπεια να εξαιρούνται της πολεοδόμησης.
  • Επειδή κατά την έκδοση του παραπάνω Π.Δ., προφανώς σκοπίμως, δεν ελήφθησαν υπ΄όψιν οι διατάξεις του ανωτέρω Ν.4061/2012, και ουδέ καν ανεγράφησαν στα σχετικά (έγγραφα και νομοθεσία) που ελήφθησαν υπ΄όψιν για την έκδοσή του, παρά το γεγονός ότι εντός της πολεοδομούμενης έκτασης συμπεριλαμβάνονται και 337,688 στρέμματα δασικών εκτάσεων, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του ανωτέρω νόμου.

Όθεν κατόπιν των ανωτέρω μη νομίμως εξεδόθη το προαναφερόμενο Π.Δ. και άμεσα δέον όπως ανακληθεί, άλλως τροποποιηθεί, ώστε να εξαιρεθούν της πολεοδόμησης οι ανωτέρω δασικές εκτάσεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΖΕΜΠΙΛΗΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας