Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Κώστας Μαρκόπουλος καυτηριάζει την απόφαση της Περιφέρειας να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, πάνω από τις εκβολές του Λήλαντα, τονίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την Περιφέρεια είναι έργα να γίνουν και όπως γίνουν!
Λήλας ποταμός
Λήλας ποταμός

Οι εκβολές του Λήλαντα ποταμού χαρακτηρίστηκαν υγρότοπος με Προεδρικό Διάταγμα. Ο Κώστας Μαρκόπουλος διερεύνησε τις φήμες που κυκλοφορούσαν και σε πρόσφατη συνάντηση του με κατοίκους της περιοχής, τους ενημέρωσε ότι όντως οι εκβολές του ποταμού χαρακτηρίστηκαν υγρότοπος με Π.Δ. που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2012.

Μετά από την εξέλιξη αυτή περιορίζεται δραματικά η δυνατότητα παρεμβάσεων που είναι απαραίτητο να γίνουν στις εκβολές ώστε να αποφθεχθούν οι πλημμύρες που παρατηρούνται το χειμώνα στην περιοχή ύστερα από ισχυρές βροχοπτώσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2009 είχαν πλημμυρίσει πάνω από 400 σπίτια από την υπερχείλιση του Λήλαντα ποταμού.

Για την εξέλιξη αυτή τεράστια ευθύνη φέρουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η ένταξη των εκβολών του Λήλαντα στον κατάλογο υγροτόπων, που περιέχονται στο Π.Δ., έγινε κατόπιν εισηγήσεως υπηρεσιών της Περιφέρειας ή τουλάχιστον είχε γίνει γνωστή σε αυτές, αμέσως μετά την έκδοση του Π.Δ. Έκτοτε θα έπρεπε η περιφέρεια να γνωστοποιήσει το θέμα και να γίνουν προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.

Αντ’ αυτού η Περιφέρεια εμφανίζεται να «κοιμάται και να ολιγωρεί, ενώ από το 2009, έχουν εκχωρηθεί από τον τότε Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ 8 εκατ. Ευρώ από το ΕΠΕΡΑΑ, για αντιπλημμυρικά έργα στον Λήλαντα. Τώρα οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά των κατοίκων, για αντιπλημμυρικά έργα που θα γίνουν σε σημείο του ποταμού ψηλότερα από τις εκβολές, μάλλον θα επιτείνουν το πρόβλημα παρά θα το επιλύσουν. Φαίνεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την Περιφέρεια είναι έργα να γίνουν κι όπως γίνουν…

Ο βουλευτής μετά την ενημέρωση που έκανε στους κατοίκους, θα εντείνει τις προσπάθειες του για εξεύρεση λύσης, του χρόνιου πλέον προβλήματος της περιοχής. 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας