Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή που απέστειλαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων του Δήμου Διρφύων και του Γυμνασίου Καθενών, καταγγέλουν ότι σταμάτησε η μεταφορά των μαθητών με μισθωμένα ταξί και λεωφορεία στα αντίστοιχα σχολεία.
Δυο εβδομάδες μακριά από το σχολείο τα παιδιά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων
Δυο εβδομάδες μακριά από το σχολείο τα παιδιά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

Σύμφωνα με την επιστολή, εδώ και 2 εβδομάδες τα ταξί έχουν σταματήσει να μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με το μισθωμένο λεωφορείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν χάσει αρκετές διδακτικές ώρες.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος καταθέτει ως αναφορά την επιστολή των Γονέων ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λυθεί άμεσα το θέμα μεταφοράς των παιδιών και να μην επιβαρυνθούν και  νέα οικονομικά βάρη οι γονείς των μαθητών.

Το πλήρες κείμενο της μεταφοράς είναι το ακόλουθο:

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Μεταφορά των μαθητών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, καταθέτει ως ΑΝΑΦΟΡΑ την από 25.09.2013 επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων με θέμα «Μεταφορά μαθητών», όπου καταγράφουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην μεταφορά των μαθητών από τα χωριά εκτός της έδρας των σχολείων.

Επειδή μετά τη συνένωση των σχολείων των χωριών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων οι μαθητές θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά στο χωριό που είναι η έδρα του σχολείου τους, η οποιαδήποτε κατάργηση του σχολικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ ή των μισθωμένων ταξί θα επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα τους γονείς τους.

Για το λόγο αυτό, επισυνάπτουμε την εν λόγω επιστολή και παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας.

Ο καταθέσας βουλευτής

Αποστόλου Ευάγγελος
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας