Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την ερχομένη Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, αρχίζουν οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και τους αποφοίτους και φοιτητές, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Σύναξη Κατηχητών
Σύναξη Κατηχητών

Κατ’ αυτήν την Κυριακή σε όλες τις Εκκλησίες μας, κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, πρόκειται να τελεσθεί η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των Κατηχητικών, ενώ πρόκειται να αναγνωσθεί και η υπ’ αριθμ. 73 Εγκύκλιος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου προς τον Ιερό Κλήρο και τον Ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποίας έχει ως ακολούθως:

«Αγαπητοί μου Πατέρες και ευλογημένοι μου Χριστιανοί,

Στην αρχή της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς επικοινωνώ μαζί σας και ολοκαρδίως σας εύχομαι πλούσια την ευλογία του Κυρίου. Στη συνέχεια, θέλω με χαρά να σας αναγγείλω την λειτουργία των Νεανικών Συντροφιών και Κατηχητικών Συνάξεων, που υπάρχουν σε κάθε Ενορία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καλούμεθα να κατηχήσουμε τον πλέον ευαίσθητο και ελπιδοφόρο τομέα των χριστιανών μας, τους νέους μας, οι οποίοι διακρίνονται για την καθαρότητα της καρδιάς τους και την απλότητα των τρόπων τους.

Στους χρόνους που ζούμε, το έργο της κατηχήσεως επιτελείται κυρίως με την ευθύνη της οικογενείας και της Εκκλησίας. Στην εκπαίδευση ο κατηχητικός χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών τείνει να εκλείψει, ενώ δεν λείπουν και εκείνες οι φωνές, οι οποίες, με διάφορα προσχήματα, αποβλέπουν στην ουσιαστική κατάργησή τους.

Στις Νεανικές Συντροφιές και Κατηχητικές Συνάξεις της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι νέοι μας προσέρχονται ελεύθερα και αβίαστα και χαίρονται με τα αγαθά της Πίστεως και της πνευματικής ζωής, αλλά και τις όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στα χνάρια της ανεκτίμητης παραδόσεως και κληρονομιάς μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, καλούμε όλους ως συνεργάτες. Τους γονείς, παρακαλούμε να παροτρύνουν τα παιδιά τους να προσέρχονται σ’ αυτές τις όμορφες παρέες. Τους Κληρικούς και τους Κατηχητές, να αναζητήσουν και να υποδεχθούν τα παιδιά με τη στοργική αγάπη της Εκκλησίας.

Η σημερινή ημέρα έχει ορισθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας, ως ημέρα επισήμου ενάρξεως του κατηχητικού έτους, το οποίον αρχίζει με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού. Ας επικαλεσθούμε τον Θείο φωτισμό και την Άνωθεν ενίσχυση για την επιτυχία του σπουδαίου αυτού έργου.

Αγαπητοί μου Πατέρες και ευλογημένοι μου Χριστιανοί,

Είναι καιρός, πλέον, να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών και να διαθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση της κατά Θεόν αγωγής των νέων μας. Ας μη λησμονούμε ότι ο Κύριος θα ζητήσει λόγο για τις πράξεις, αλλά και τις παραλείψεις μας και σ’ αυτό τομέα και, νήφοντες και επαγρυπνούντες, ας πράξουμε τα δέοντα.

Επί τούτοις διατελώ,

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»

Για τον καλύτερο συντονισμό αυτού του Κατηχητικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ., σε Σύναξη όλους τους Κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως στο πάντοτε φιλόξενο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Κατηχητές για την αξία της Κατήχησης στη ζωή της Εκκλησίας, περιέγραψε την προσωπικότητα του Κατηχητού και επέδωσε τα Διοριστήρια έγγραφα στους νέους Κατηχητές, Κληρικούς και Λαϊκούς, ενώ παράλληλα είχαν όλοι οι συμμετέχοντες την δυνατότητα να συνομιλήσουν, να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες ως προς την καλύτερη λειτουργία των Κατηχητικών.

Για το πρόγραμμα λειτουργίας των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά από τον Εφημέριο της Ενορίας τους, ενώ συντονιστής και υπεύθυνος όλης της ποιμαντικής φροντίδας των Κατηχητικών και των Νέων μας είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας, με συντονιστές, ανά Αρχιερατική Περιφέρεια, τους: Χαλκίδος: Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστο, Ψαχνών: Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρή, Διρφύων: Πρεσβ.  Γεώργιο Τσουνή, Ιστιαίας: Πρεσβ. Ιωάννη Σούρα, Κηρέως: Πρεσβ. Δημήτριο Πατεράκη, Λίμνης-Αγίας Άννης: Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου, Αιδηψού: Πρεσβ. Χρήστο Νγκέλα, Σκιάθου: Πρεσβ. Νικόλαο Σταματά, Σκοπέλου: Πρεσβ. Χρήστο Λιθαδιώτη και Πρεσβ. Ευάγγελο Κεχριώτη και Αλοννήσου: Οικον. Αβραάμ Αποστολίδη.
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

26/04/2018
Ένα Σαββατοκύριακο με πολύ φαγητό και μουσική, τρία μουσικά stages, δύο rest areas, kids corner και kitchen lab! Ο ραδιοφωνι...
Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

25/04/2018
Όλα είναι έτοιμα για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2018 και αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Valvoline Πρωταθλήματος Αναβάσεων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας