Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τιμητική διάκριση έλαβαν ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός στη Γιορτή Σύκου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Venezobres της Γαλλίας.
Τιμητική διάκριση Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στη Γιορτή Σύκου στην πόλη Venezobres
Τιμητική διάκριση Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στη Γιορτή Σύκου στην πόλη Venezobres

Η πόλη Vezenobres της Γαλλίας είναι ένα όμορφο μεσαιωνικό χωριό με κύρια παραγωγή το σύκο αφού ευδοκιμούν εκεί πλέον των 80 ειδών καλλιέργειες. 
Σ΄αυτή την πόλη κάθε χρόνο γίνεται πολυήμερη γιορτή αφιερωμένη στον καρπό αυτό, μια γιορτή που περιλαμβάνει παζάρι παραγωγών, πολιτιστικά δρώμενα, διαλέξεις κ.ά.

Φέτος τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα και προσκαλεσμένοι: ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου τον οποίο εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Αρετή Μπάτσα-Θωμά και η δημ.Σύμβουλος Καραγιάννη Λούλα, ο αγροτικός συνεταιρισμός περιφ.Κύμης που εκπροσωπήθηκε από τον γεωπόνο κ.Κουρνιάτη Θανάση ο οποίος και έλαβε τιμητική διάκριση για την παρουσίαση του αποξηραμένου κουμιώτικου σύκου καθώς και παραγωγοί από την Β.Εύβοια.

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων η αντιδήμαρχος τόνισε μεταξύ των άλλων: «Θα παρατηρούσε κανείς πως, με δεδομένο τον εκσυγχρονισμό των μέσων και των εφαρμογών που διατίθενται σήμερα και σε συνδυασμό με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που διέρχονται όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, η επιστροφή στον πρωτογενή τομέα επέρχεται  ως μια από τις καλύτερες επιλογές.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός όσων, είτε επιστημονικά, είτε επαγγελματικά,  ασχολούνται με το σύκο και σας διαβεβαιώνω ότι   είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αποτελεσματικής  προβολής και προώθησης αυτού του ισχυρού συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου μας που είναι ζωογόνο και για την υγεία μας και -γιατί όχι - και για την οικονομία μας».

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στην αντιδήμαρχο, ως ένδειξη τιμής, το κλειδί της πόλης της Vezenobres και ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις ξεχώρισαν, το αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη αλλά και η προβολή της διαδικασίας αποξήρανσης του σύκου που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Οξυλίθου για το Δήμο και είχε μεταφραστεί στα Γαλλικά από την κα Ρόζα Γλυκού.

Αξίζει να σημειωθεί η εκεί προσφορά της κοινότητας «ΕυρωΕλλάδα-Γαλλία», ιδιαίτερα δια του προέδρου της κ.Αντώνη Αναγνωστόπουλου και της κας Γιολάντας Μαντζαβίνου-Μποτρέλ, που  συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη φιλελληνικού κλίματος μέσω της γνώσης της Ελληνικής Ιστορίας και το Πολιτισμού μας.

Η αντιδήμαρχος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συμμετοχή του χορευτικού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην εθνική γιορτή που διοργανώνει η ελληνογαλλική κοινότητα στο Μονπελιέ, στις 6 Απριλίου 2014.
Δημοφιλή σήμερα

Μπαίνουν οι υπογραφές για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Μπαίνουν οι υπογραφές για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

15/12/2017
Αφού ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια - υπογραφές αρμόδιων Υπουργών, συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και ενστάσεις - την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου μπαίνουν ο...
Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

15/12/2017
Εκτός Nomads βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή....
Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

15/12/2017
Το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Watt+Volt πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας