Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τιμητική διάκριση έλαβαν ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός στη Γιορτή Σύκου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Venezobres της Γαλλίας.
Τιμητική διάκριση Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στη Γιορτή Σύκου στην πόλη Venezobres
Τιμητική διάκριση Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στη Γιορτή Σύκου στην πόλη Venezobres

Η πόλη Vezenobres της Γαλλίας είναι ένα όμορφο μεσαιωνικό χωριό με κύρια παραγωγή το σύκο αφού ευδοκιμούν εκεί πλέον των 80 ειδών καλλιέργειες. 
Σ΄αυτή την πόλη κάθε χρόνο γίνεται πολυήμερη γιορτή αφιερωμένη στον καρπό αυτό, μια γιορτή που περιλαμβάνει παζάρι παραγωγών, πολιτιστικά δρώμενα, διαλέξεις κ.ά.

Φέτος τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα και προσκαλεσμένοι: ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου τον οποίο εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Αρετή Μπάτσα-Θωμά και η δημ.Σύμβουλος Καραγιάννη Λούλα, ο αγροτικός συνεταιρισμός περιφ.Κύμης που εκπροσωπήθηκε από τον γεωπόνο κ.Κουρνιάτη Θανάση ο οποίος και έλαβε τιμητική διάκριση για την παρουσίαση του αποξηραμένου κουμιώτικου σύκου καθώς και παραγωγοί από την Β.Εύβοια.

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων η αντιδήμαρχος τόνισε μεταξύ των άλλων: «Θα παρατηρούσε κανείς πως, με δεδομένο τον εκσυγχρονισμό των μέσων και των εφαρμογών που διατίθενται σήμερα και σε συνδυασμό με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που διέρχονται όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, η επιστροφή στον πρωτογενή τομέα επέρχεται  ως μια από τις καλύτερες επιλογές.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός όσων, είτε επιστημονικά, είτε επαγγελματικά,  ασχολούνται με το σύκο και σας διαβεβαιώνω ότι   είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αποτελεσματικής  προβολής και προώθησης αυτού του ισχυρού συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου μας που είναι ζωογόνο και για την υγεία μας και -γιατί όχι - και για την οικονομία μας».

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στην αντιδήμαρχο, ως ένδειξη τιμής, το κλειδί της πόλης της Vezenobres και ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις ξεχώρισαν, το αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη αλλά και η προβολή της διαδικασίας αποξήρανσης του σύκου που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Οξυλίθου για το Δήμο και είχε μεταφραστεί στα Γαλλικά από την κα Ρόζα Γλυκού.

Αξίζει να σημειωθεί η εκεί προσφορά της κοινότητας «ΕυρωΕλλάδα-Γαλλία», ιδιαίτερα δια του προέδρου της κ.Αντώνη Αναγνωστόπουλου και της κας Γιολάντας Μαντζαβίνου-Μποτρέλ, που  συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη φιλελληνικού κλίματος μέσω της γνώσης της Ελληνικής Ιστορίας και το Πολιτισμού μας.

Η αντιδήμαρχος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συμμετοχή του χορευτικού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην εθνική γιορτή που διοργανώνει η ελληνογαλλική κοινότητα στο Μονπελιέ, στις 6 Απριλίου 2014.
Δημοφιλή σήμερα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

25/05/2017
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά η πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι....
Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

24/05/2017
Στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης αλλά και της συνεργασίας φορέων και Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 ο 1ος Ορ...
Το ψήφισαν αλλά το μετάνιωσαν Ζωή Λιβανίου και Γιώργος Ακριώτης

Το ψήφισαν αλλά το μετάνιωσαν Ζωή Λιβανίου και Γιώργος Ακριώτης

25/05/2017
Μέσα σε ένα νομοσχέδιο 941 σελίδων όλο και κάτι θα σου ξεφύγει....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας